dopravak je asi zakomplexovany... podle predpisu to samozrejme neni, ale je to lidske a ten kdo to udela je za dobraka... podle toho policisty, asi pirat! nechapu...
risina*
byl to komisař, prý už takhle nechal pár lidí vyletět, za blbosti.. ale co dělat, když je ten komisař jediný který zkouší?
al bunda*
Na světě se stává mnoho hrozných havárií, ale nejstrašnější je srážka s blbcem. Hodně zdaru.
risina*
děkuji, snad se to příště povede...kdyby to aspoň nestálo tolik...
Podle předpisu to není, ale rozhodně to není dopravní přestupek. Toho se dopustil ten, který tu přednost nedal. S tím dopravákem to neuhádáš. V reálném provozu se pravidla vždy dodržovat nedají.
Předpis je předpis,je teda jasný,že přednost má ten ve směru bez překážky.Ale vono je to taky o slušnosti,pokuď vidim,že proti mě stojí štrůdl čekajících v protisměru,jsem tim narušitelem pravidel pak já a dám jim šanci project.Rozhodně ses nedopustila hrubýho přestupku,to by snad bylo jen v tom případě,že bys dupla na brzdu v poslednim okamžiku a ty za tebou by měli plný ruce práce.A protože to bylo v obci,tahle situace asi nenastala.Bylo to však v autoškole,tam je to natvrdo,slušnost se tam nepřednáší a navíc se instruktoři,kerý si myslej že sou mistrama světa,rekrutujou obvykle z lidí neschopnejch cokoliv jinýho dělat,stavěj do pozice rozhodujících,což jim dělá dobře.Vydrž,já sem si takovýhleho machra s několikaletym odstupem nádherně vychutnal.
netuším jak je to ve vyhlášce, ale ten tvůj dopravák to mohl ohodnotit, jako omezení plynulosti provozu, poněvadž ty jsi měla jet, protože vyčkává a tudíž dává přednost ten, na které straně ta překážka je, asi tak, snaž se v autoškole jezdit tak, jak se má a až budeš mít papíry, tak si můžeš ledesco dovolit...
risina*
právě že jich bylo hodně, zpomalovala jsem tak, aby kdyby byl někdo za mnou, tak měl šanci to registrovat, posledních 5-10 m jsem jela krokem, nikdo za mnou nejel, a nikoho jsem neomezila, naopak ti co měli tu překážku to přijmuli, protože jeli a nikdo neváhal jestli má jet... nevím tedy co mu bylo panu komisaři, navíc byl z jiného města a pro jiný úřad, taky v tom mají bordel, ale ono se to obrátí snad tu zkoušku příště udělám...ačkoli to je taky těžký, měsíc po tom co jste nejezdili něco předvádět.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.