Nejste přihlášen/a.
Jak nejlépe otestovat, kde uniká výfukový systém? Přijde mi, že mezi hlavama a svodama fouklo těsnění a tudy foukají splodiny, které vydávají takový specifický zvuk. Bohužel mám V8 a přístup k penězům tam je tak mizerný, že to je až nemožný (jak zezhora, tak ze spoda). co jsem koukal na net, tak se dá otestovat výfuk tak, že na místo, kde je spoj, se nastříká mýdlová voda a tam kde to uchází, tam se začnou tvořit bubliny - jenže já se tam nedostanu pořádně ani inspekčním zrcátkem, natož střičkou. Další co jsem našel, že se dá ucpat vzadu výfuk a druhý člověk kontroluje kde to fouká - opět se ale na toto kontrolované místo musí dát alespoň ruka, aby bylo cítit místo úniku . tam se taky nedostranu. protojako poslední variantu jsem našel test kouřem - do zadu do výfuku se fouká kouř a tam, kde je výfuk netěsný, tam jde kouř ven - je to vidět i opticky - tedy i inspekčním zrcátkem. a teď otázka existuje nějaký servis v praze, který zkouší těsnost tímto způsobem? nebo jak nejlépe najít netěsnost? Mám podezření, že to fouká mezi svody a hlavou na řidičově straně (ten motor je osmiválec do V ), ale než začnu vyndavat motor z auta ven kvuli doměnce, chci to mít podložené, že to tam skutečně fouká
Může být rozdíl v netěsnossti za tepla / za studena.. Za klidu jsou dobré mydlinky a čímkoliv fouknout do výfuku (bohatě stačí pomocník pusou, i drobné netěsnosti krásně bublají). Výhoda je že se u toho netřepe motor a v klidu to je líp vidět..
Mydlinky jdou do nepřístupných míst nastříkat, namazat štětcem atd.
To samé čoud do výfuku, akorát to z netěsnosti nebublá ale kouří.. A stačí i pomocník kuřák který to tam bude foukat pusou... (hodí se igelit nebo navlíknout kus duše z kola aby neměl hubu černou od výfuku) Aspoň si zahulí užitečně
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.