Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výhody depozita

Od: aloisb® odpovědí: 4 změna:

Mám auto, které jsem dal do stodoly, protože se pravděpodobně výhodně prodá až na jaře. Povinné ručení má zaplacené na celý rok. Jaké výhody bych měl, kdybych dal jeho reg.značky do depozita? Jaká je minimální doba depozita?Vrátila by mi pojišťovna Triglav nějaké peníze?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pepanek*
hodnocení

3x

Pojišťovna by vám přeplatek vrátila. Minimální doba tuším není stanovena, ale když budete chtít vyzvednout SPZ z depozita, musíte předložit doklad z STK a zaplacenou pojistku. Výhoda je v tom, že za auto nemusíte platit zmiňované povinné ručení. Uložení značek do depozita stojí 100Kč ročně.

jarda2*

Tak nejak, jen pokud bude mit v dobe vyzvednuti auto stale platnout STK, nejsou potreba zadne protokoly z STK. Asi ani jinak, protoze je to zapsanoo v TP. Depozit jde klidne na pul dne, vlastni praxe kdyz jsem potreboval zmenit pojistovnu ;)

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

dočasné vyřazení je na 12 měsíců, lze jej donekonečna prodlužovat po 6 měsících, dočasným vyřazením vozidla z registru zaniká podle zákona pojistná smlouva, na pojišťovně stačí ukázat velký TP se zápisem o dočasném vyřazení, vyplacenou pojistku respektive její úměrnou část pojišťovna vrátí, někdy může požadovat zaplacení pojistky do konce kalendářního měsíce kdy pojistka zanikla, ale to by solidní pojišťovna nemusela. Změna se na pjišťovně hlásí do 14 dnů, podle zákona, jak jinak.

Auto lze prodat i v režimu dočasného vyřazení, nezapomeňte nahlásit změnu vlastníka a nechat to zapsat do velkéhoTP.Tím to pro Vás končí.

hodnocení

Díky, to mi stačí. Značky hned o víkendu odmontuji a odnesu do depozita. A ť si ho nový vlastník pak přihlásí. STK je do 10/2011, takže s tím nebude mít potíže.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]