Nejste přihlášen/a.
I kdyby to bylo ulitý, tak by startér točil. Pokud se "sekne" je problém buď v motoru samotném - něco brání v otáčení hřídele - což je víceméně nesmysl, ale zkusil bych klíčem na klikovce otáčet zda jde volně otáčet.
Nemůže být něco ve věnci? Něco co dovolí startéru jednu otáčku a pak se to sekne?
Předpokládám, že baterie je OK.
Zase debilní metoda pokus/omyl. Napřed musíš zjistit, zda ti jde do karburátoru benzín, tedy v jakém stavu je čerpadlo. Pak musíš zjistit, zda ti pálí svíčky. Pokud je obojí v pořádku, motor by měl nastartovat. Ovšem podle tvého popisu je něco ucpané v karburátoru, nejspíš trysky. Pokud to trochu znáš, pak si poradíš, jinak to nech na odborníkovi.
PS: Ten startér s tím nemá vůbec nic společného. Jen zbytečně vyhozené peníze
Pokud nový startér jen cvaká, tak sis zbytečně vyrobil další závadu.
Ještě řekni pár volovin a pak už je to jen o házení perel sviním. Postup jsem ti řekl celkem jasně, tak se snaž.
A původní startér točí?
Satame,špatně to píšeš! Jak může mít ucpaný karburátor vliv na to,že netočí startér? Zkuste ,jestli se startér točí,když není namontovaný na motoru.Pokud ne,hledejte chybu ve startéru,pokud ano,bude chyba v přenosu točivé síly ze startéru na motor nebo zaseklý motor,což je ale dost nepravděpodobné.
Jaká arogance
Netočí startér je závada druhotná, ze začátku točil. Takže ano, je třeba zkontrolovat oba startéry a pak použít postup, který už jsem tu uvedl. Nevím, o co jiného se tu jedná.
Chce to vyzkoušet startér mimo motor.Mínus pol na kostru startéru,plus na silovou svorku(šroub M8),káblíkem připojit pluspól na cívku pro vysunutí pastorku,elektromagnet by měl spojit kontakty a startér se roztočit.Pokud ne,je několik možností.Špatná nebo "zaseklá" cívka,špatný (např.opálený nebo zaoxidovaný spínací kontakt)nebo špatné uhlíky .Když se startér neroztočí,je třeba hledat chybu v něm,akorát mi nejde do hlavy,že by oba startéry byly vadné .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.