Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké smirkové papíry

Od: alesales15 odpovědí: 3 změna:
Ahoj,
mám na Vás prosbu. Na autě mám mírnou korozi, ktetou bych chtěl zbrousit a následně opravit a zalakovat. Všechno potřebné mám nakoupené, akorát potřebuju nakoupit smirkové papíry. Poraďte prosím jakou hrubost koupit na hrubé zbroušení koroze a následně pak na zbroušení kitu/plniče před finálním lakováním?
Děkuji moc :)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

break
hodnocení

2x

ručně 80-120 na plech, na kyt 80-150, plnič excentrem 320 pak vodním šmirglem 800-1000, pokud není excentr, tak jen pod vodou lehce 600 a pak pokračovat vejš...drobnosti před rozleštěním laku 2000-2500 vodní šmirgl...

kyt brousím ručně pořádným tvrdým špalkem a stříkám si před broušení kontrolku sprejem.Před plničem lehce 150 na excentru.Plnič zase do kontrolky před broušením a před plničem to ještě odmašťuju antisilem.Hlavní je, aby to nebylo mastný a třeba během kytování ofoukávat nebo hadrem stáhnout prach...

Plnič jak jsem psal začít excentrem na 320 nebo, když není mašinka, tak začít ručně pod vodou.Okolí, kde budu lakovat, vymatuju pěnou 800 a celý to přejedu 800 pod vodou, lehce aby to zmatnělo.

Pokud to jde do rozstřiku, tak barvu o něco dál za plnič a lak do roztřiku zase o větší kus než je barva.Ten rozstřik beru min dvakrát větší než barva na plniču...a zase před lakováním odmastit antisilem...ale ten antisil je potřeba nechat pořádně vyschnout a zbytečně to v tom nemáchat...

A nebral bych ty nejlevnější šmirgly, ono většinou stojej za kulový...

alesales15
hodnocení

Tak až takhle dokonalou odpověď jsem nečekal. Moc moc moc děkuji, popsal si to víc než skvěle :)
break

prosím, ať se zadaří...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]