Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přihlášení vozidla - čekám na plnou moc

Od: dominik97® odpovědí: 3 změna:
Ahoj všichni, mám na Vás prosbičku. Koupil jsem auto v bazaru, odjel jsem s kupní smlouvou, TP, OTP a návrhem na uzavření smlouvy o povinném ručení, začínajícím dnem koupě. Jelikož bazar nebyl přímo majitele vozu, ale jen zprostředkovatelem prodeje, bylo mi přislíbeno, že původní majitelka pošle obratem na moji adresu ověřenou plnou moc a já si přihlásím vůz na sebe. Od prodeje uběhl týden a plná moc nikde. Chci se zeptat, je-li nějý zákonem daný termín, do kdy by mi měla být plná moc doručena? Ta 10 denní lhůta na přihlášení do registru, běží ode dne odhlášení vozu? Od prodeje uběhl týden a plná moc nikde. Může to být případně i důvod odstoupení od smlouvy? Jak je to v tomto případě s povinným ručením, když nejsem v TP uveden, jako vlastník. Blíží se splatnost uhrazení povinného ručení, ale kvůli nestandartní reakci autobazaru na tuto situaci, váhám s jeho uhrazením. Navíc se na voze během třech dnů objevila vážná závada, kterou se někdo zásahem do ŘJ pokoušel pravděpodobně maskovat, ale to je na jiné téma. Každopádně budu moc vděčný ža vaše, rady, tipy, reakce :)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Chci se zeptat, je-li nějý zákonem daný termín, do kdy by mi měla být plná moc doručena?
Ne, není žádná lhůta. Již jste mluvil s osobou zapsanou v techničáku? Nebo jen čekáte?

Ta 10 denní lhůta na přihlášení do registru, běží ode dne odhlášení vozu?
Žádné odhlášení neexistuje, lhůta se počítá od data změny vlastníka, to je od prodeje.

Může to být případně i důvod odstoupení od smlouvy?
Ne, to Vám nikdo neuzná.

Blíží se splatnost uhrazení povinného ručení
to uhraďte, páč pojištění s ničím nesouvisí.

objevila vážná závada

závadu reklamujte u prodejce

xenofob
hodnocení

0x

a co jste podepsal v té kupní smlouvě? máte to před sebou černé na bílém

já bych si v českém bazaru nekoupil ani poklici

mathew
hodnocení

0x

Jestli ta závada byla dostatečně skrytá tak by mohla vyřešit všechny vaše problémy.

Já bych auto s českýma papírama momentálně nekupoval a už vůbec ne od zprostředkovatele, protože auto kupuji k ježdění a ne na řešení Ťokovin;) Takže se toho pokuste zbavit a zajedte si pro další auto za hranice, ikdyby to mělo být až do Portugalska tak se to vyplatí, protože to bez problémů přihlásíte a nemusíte čekat jestli vám někdo milostivě pošle potřebné dokumenty a když nepošle tak máte na zahradě akorát hromadu drahého šrotu*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]