Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Teče voda z chladiče kolem plastového šroubu

Od: jarrda odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

mám vůz ford fusion 1.4, nedávno mi známý vyměnil rozvody včetně chladící kapaliny.

Kolem vrchního šroubu chladiče mi to teče chlad. kapalina, šroub je plastový, dotahuje se nejlépe mincí. Zkoušel jsem ho dotáhnout a je dotažen dobře.

Stále při zahřátí motoru mi kolem něho teče a ztrácí se mi kapalina.

Neporadil by mi někdo jak to spravit? Případně jaký díl koupit?

Přikládám fotky, první 2 fotky jsou pohledy z motoru, poslední fotka z venku šipka ukazuje kde je umístěn pod plastovým dílem.

Děkuji

Teče voda z chladiče kolem plastového šroubu
Teče voda z chladiče kolem plastového šroubu #2
Teče voda z chladiče kolem plastového šroubu #3

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

To je odvzdušňovací šroub.Není tam prasklé těsnění?Nebo dokonce prasklá ta "příruba"na chladiči?No jak opravit,buď druhé těsnění ,možná šroub (nevím jestli bude pasovat) autokseft.cz/... popř. opravit chladič.ALE první zjistit odkud to přesně teče

doplněno 04.04.18 21:27:

Ano,mělo by tam být těsnění ale nevím jestli je tam samý průměr(10mm) jako s toho odkazu.Kdyby to bylo zavzdušněné tak tama jde vzduch a né voda.Možná to těsnění bylo spuchřelé a při výměně kapaliny se rozpadlo.To těsnění koupíte v každé vodo-topo prodejně,možná bude mít i ten váš mechanik

doplněno 04.04.18 21:30:

Jo a té kapaliny vám vyteče po výšku toho šroubu a když budete rychlý tak ani to ne.Pomohlo by i auto postavit do kopce aby ten šroub byl co nejvíš

Teče voda z chladiče kolem plastového šroubu #4
jarrda
hodnocení

Děkuji vám.

Teče to kolem toho plastového šroubu, je tam i nějaké těsnění?

Pokud bych chtěl vyměnit šroub i těsnění, budu muset vypustit chladící kapalinu když je ten šroub navrchu chladiče? Případně nemůže to být zavzdušněné a tlakem to teče?

Děkuji za vaše rady

jarrda
hodnocení

Děkuji, podívám se na to.

Když bude auto vklidu a chladné, můžu ten šroub bez obav vyšroubovat a koupit si to tesnění?

Nepoteče mi kapalina?

Děkuji

jarrda
hodnocení

Právě že nádobka na kapalinu je výše jak šroub od chladiče, tak asi poteče :(

Jinak chci se zeptat, nezavzdušní se mi to? Případně jak ten systém ovzdušnit?

Děkuji

break

ten systém se odvzdušní sám...stačí to projet a zahřát

jarrda
hodnocení

Dnes jsem to rozdělal, nevyteklo dá se říct že nic.

Plastový šroub vypadal vpořádku, těsnění také, vše jsem vyčistil a zašrouboval zpátky a utáhnul. Zatím voda neteče, je to možné? Ještě mě napadlo obmotat závit plastového šroubu teflonovou páskou, ale zatím jsem to neudělal, nevím, zda by to bylo vhodné? Plastový šroub se totiž šroubuje do plastové části.

Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]