Nejste přihlášen/a.
Ahoj. Můžete mi poradit čím to, že mi starér jen cvakne a netočí? Už včera mi nějak skomíral a pak to zasmrdělo, je možné že se vypálila cívka? Baterii mám novou a mám felicii 1,9D. Dřív jsem měl problém, že se startér občas nevracel, ale nastartovalo to vždy, i když někdy to trvalo déle..
Pravděpodobně spálené kontakty v cívce startéru. Závada opravitelná jen výměnou cívky.
Startér bych vyndal a rozebral. Může totiž také jít jen o opotřebené uhlíky, což mě hned nenapadlo. No, a výměna uhlíků je určitě levnější, než nový startér.
V každém případě je třeba závadu nejprve diagnostikovat a pak teprve kupovat ND. Metoda pokus - omyl je vždycky dražší
A kdo to bude dělat? Proč budeš kupovat ND, když ty to opravit neumíš
Nech to odborníkům v servisu. Víš, jak to chodí: Čím víc budeš chtít ušetřit, tím víc proděláš.
A měnil by jste jen cívku nebo celý startér? Abych to nekupoval po částech a nevyšlo to líp vyměnit celé..
To bych to musel už někdy dělat takhle ani nepoznám, kde jsou a zda jsou ty uhlíky dobrý nebo ne..
Tak znáš to, chci si to zkusit sám, i když můžu udělat víc škody než užitku. Rozdělat a vyndat startér snad zvládnu, ale pak to asi nepoznám. Každopádně když se z toho čoudilo, tak to vypadá že shořela ta cívka a podle návodu ji snad vyměním..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.