Nejste přihlášen/a.
Ahoj,na předním skle jsem našel prasklinu,je to ještě v černém pruhu,takže mě to nijak neomezuje,mám pojistku,mám to nahlásit hned nebo počkat jak se to bude vyvíjet?
Momentálně mám na svém čelním skle snad 8 "bublin" 2-5 mm - některé byly už od koupi vozu. TK minulý týden bez námitek ke sklu. Bublinky jsou starší než dva roky. Připojistit mi to nešlo - je jasné, že trochu smůly stačí a museli by to měnit... Tak to nechávám a čekám už půl roku, že se objeví ten pravý kámen, který mi zajistí nové čelní sklo :D
Já jsem na tom jako @jmlc, měním, až když je třeba. Pokud to neodporuje předpisům, nerozlézá se nebo aspoň není nápadné, vyčkávám. Takže na Fabii jsem měnil za 2 roky celkem 3x. Před technickou, šest týdnů na to (nový pavouk byl 3 cm a skrz) a pak až před další technickou. To už jsem měl ze skla při jízdě v noci hvězdnou oblohu (tisíc drobných krupiček) a asi tři ďobance. Takže pokud se to nerozlézá, není v zorné ploše, já bych vyčkal.
To se vyplatí měnit sklo na pojistku? Však je tam nějaká spoluúčast ne? A sklo se dá sehnat celkem levně..
Z havárka to samozřejmě jde taky, ale jak píšete, je to otázka spoluúčasti. Musíte mít doplňkové připojištění čelního skla a pak se na to spoluúčast nevztahuje.
Právě už většina připojištění počítá se spoluúčastí - 10%/min.1000,-. No a při ročním pojistném 500,- a víc se nakonec "ušetří" u starších kousků třeba 2000,- za výměnu. U mnou zmíněných připojištění bez spoluúčasti je zase podmínka toho smluvního servisu, jinak opět spoluúčast 1000,-Kč. Je to pro pojišťovny nevýhodné pojištění, tak to chtějí co nejvíce omezit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.