Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, měl bych pár otázek ohledně přihlášení vozidla, dostal jsem auto od prarodičů, tak by mě zajímalo co vše si mám zajistit před přepisem na mě.
1. Auto děda normálně odhlásil.
2. Auto má platnou technickou prohlídku do 6/2011
3. Auto budu registrovat v jiném kraji než bylo původně registrováno.
Teď pár otázek:
1. potřebuji protokol o evidenční kontrole vozidla? (který mi provede stanice technické kontroly pokud se nemýlím, poplatek cca 200,-)
2. Technická zůstane původní nebo budu muset dělat novou?
3. Povinné ručení končí na konci prosince, musím doložit novou smlouvu nebo stačí stará?
4. Zaplacení ekologické daně 3000,- podle EURO?
5. Potřebuji nějakou darovací smlouvu nebo tak něco? když jsem uveden při odhlášení vozidla jako budoucí majitel?
4. Osvědčení o registraci vozidla ORV (OTP) vůbec netuším co je .. "malý techničák"?
6. Zajímalo by mě kolik si mám připravit peněz, jsme student a opravdu takové částky po kapsách nenosím, přibližná cena mi vychází takto :
- správní poplatek 800,-
- přidělení reg. značky 450,-
- evidenční kontrola 200,-
- ekologická daň 3000,-
jsou ještě nějaké další poplatky?
7. Četl jsem že po odhlášení vozidla je lhůta pro nové přihlášení 10dnů, mohu s tím autem po tuto dobu jezdit, když nebude přihlášené?
Děkuji za odpověďi, popřípadě můžete uvést nějaké další tipy co by se mi mohlo hodit, opravdu s tímto nemám žádné zkušennosti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.