Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer prosím o radu,budu přehazovat zimní pneu s diskama za letní a zapomněl jsem si popsat letní pneu tak nevím kde jsem je měl.Otazka zní jesli je jedno kam je dám?Děkuji.
Dobrý večer prezul jsem zimní gumy za letní a ,(nebyli označeny) a ve vyšších otáčkách to jako hučí,poradte co s tím u letních mi to nedělalo.Dekuji.
U směrových pneu je to jasné, u ostatních je riziko, že při trvalé změně směru otáčení pneu může dojít k narušení kordové vrstvy, guma vám časem udělá bouli a je na vyhození. Vlastní cca trojnásobná zkušenost, od té doby si dávám pozor a gumy si označuji.
Uvedené platí i pro pneu s označením "OUT" (vnější strana), pokud je namontujete na opačnou stranu a točíte je obráceně. Je to sice katastrofická možnost, ale jak uvádím, stalo se mi to již nejednou.
asi jste chhtěl napsat, že u zimních Vám to nedělalo.
To, že jedny pneušky jsou hlučnější, jak druhé je naprosto možné a není to tím, že přeházíte jinak kola. Pokud dodržíte směrovost, nebude problém. Zvyknete si.
třeba to nejsou směrové, já nevím jaké máte pneu.
Vem to k profíkům, zkušené oko pozná směr otáčení a které byly na stejné nápravě... Jinak máš tušim 16 možností jak mohly být
Pokud není směrová, tak na ní směr otáčení není. Stejně tak pokud není rozlišená vnější/ vnitřní strana.. Musíš odměřit vzorek a směr otáčení určit podle opotřebení bloků. Jedno to není, měl by se dodržet původní směr otáčení a stejné (stejně ojeté) pneu na nápravě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.