Pokud zhasne halogen, sáhneš do krabičky se žárovka a vyměnit. Pokud zhasne xenon tak řešíš jestli to je vybojka startér nebo jednotka. Vše sranda v řádu tisíců a nevím jestli ten výsledek za to stojí.
Xenon má 2-3krát vyšší svítivost, než halogenová žárovka. To je obrovský náskok, který ani sebelepší optika nezachrání. Hlavně konstrukce "ideální" paraboly není zase tak složitá, ale práci navrhářům těchto parabol nejvíce komplikují designéři. Moderní jsou úzká protáhlá světla, proto se kontrukce komplikuje. Ale je jasné, že vysvícený xenon v zašlém světle může svítit i méně, než halogen v provotřídním stavu.
Pak je třeba rozlišovat mezi xenonem a bi-xenonem. V tom je také zásadní rozdíl. Bi-xenon mám ve Volvu a jízda v noci je paráda. Když pustím dálkové, tak oproti halogenu je to obrovský skok.
Tak záleží i na samotných světlometech. Mám spíš pocit , že je podle xenonů poznat které auto je "lepší".Třeba na Mondeo ST 220 nesvítí xenony nic moc (i s novými výbojkami), setkal jsem se s tím i u nějakého Passata a i u nějaké Hondy... Asi záleží na konkrétních modelech a jak jsou světlomety řešeny...
a vidíš aspon o 100% lepe? ja myslím že těžko. při potkavačkach ve srovnani s kvalitnim halogenem minimální rozdíl.. u dálkačů rozdil bude ale při dnešním provozu je teměř nepoužívám..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.