Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Depozit, jiný majitel, jak vyndat z depozita

Od: nokia321* odpovědí: 8 změna:

Zdravím. Koupil jsem motocykl. Je v polopřevodu, ale na osobu, která mi ho prodala. Zakoupil jsem to s velkým TP a značka a malý TP je v depozitu.

Jsem z jiného kraje a otázka zní , zda je možné požádát o vydání značek v našem kraji, případně jakým způsobem je vyndat z depozita když nekonfiguruji v TP.

Děkuji :)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

předložit velký TP, doklad o nabytí, tedy kupní nebo darovací smlouvu mezi člověkem v odhlášce a Váma, doložit platnou technickou prohllídku, evidenční kontrolu na Vaše jméno a doložit platnou pojistku, dostanete značku podle Vašeho kraje a nový malý TP na vaše jméno

nokia321*
hodnocení

JJ to vím, ale motorka neprošla evidenční kontrolou z důvodů jiných pneumatik.
Tak bych to chtěl odložit.

Zajímá mě zda bych dostal původní SPZ s úřadu.

Pojistku mám.

nespokojenyurednik

nic Vám nebrání pneumatiky vyměnit za ty, které tam patří. Původní značky nedostanete, přečtěte si zákon č.56/2001Sb. a navazující vyhlášky.Zákon ctí krajské uspořádání. Značky se už do jiných krajů nezasílají, v momentu registrace v jiném kraji a vydání příslušných značek se ty původní včetně malého TP úředně zlikvidují. Takže NEDOSTANETE.Pokud je silou-mocí chcete, změňte si trvalé bydliště a odstěhujte se dio ktaje, ve kterém jsou vydány poslední značky. Ale bez kladné evidenční kontroly vozidlo nezaregistrujete a bez platné TP nedostanete značku.

nokia321*
hodnocení

OK . Takže hold budu počítat s výměnou pneu a pak evidenční kontrola atd.

Jestě se zeptám jak je přepis akutní. Do depozita byla moto dána 2/2009. Do jaké doby můžu ještě přepis odložit?

Je to do roka, nebo se to posouvá (bez oznámení) na delší dobu?

Děkuji

nokia321*
hodnocení

UŽ JE VŠE VYŘEŠENO

cyril*

Nějak si pletete pojmy s dojmy! Co má společného evidenční kontrola s pneumatikami?

nokia321*
hodnocení

áá tady je někdo zase chytrej a plete si pojmy z dojmy :-P!

EMAIL PŘÍMO OD MDČR...

stk evidenční kontrola [PODATELNA:111770]

Č.j. 1/2010-150-RO/1
Vážený pane XX,
k Vašemu dotazu, zda namontované pneumatiky na vozidle (ve Vašem případě na motocyklu), které nejsou uvedeny v technickém průkazu, mohou být důvodem k hodnocení evidenční kontroly s výsledkem, že vozidlo z hlediska evidenční kontroly nevyhovuje, sdělujeme, že vozidlo při evidenční kontrole v tomto konkrétním případě musí být hodnoceno uvedeným způsobem.
Kontrolní technik stanice technické kontroly (dále jen "STK") postupoval plně v souladu s předpisy, kterými se provádění technických prohlídek řídí. Odpověď na váš dotaz je popsána právě v ustanovení § 8 odst. 7 vyhlášky č. 302/2001 Sb. ve znění pozdějších předpisů, který jste ve svém dotazu citoval : " Evidenční kontrola je technická prohlídka vozidla v rozsahu kontrolních úkonů stanovených v příloze č. 7 ve skupině kontrolních úkonů č. 100. Tato technická prohlídka je účelově zaměřena na kontrolu souladu provedení vozidla s údaji uvedenými v technickém průkazu vozidla a v osvědčení o registraci vozidla. Evidenční kontrola je součástí každé pravidelné technické prohlídky."
Z uvedeného vyplývá, že Vaše vozidlo v době provedení evidenční kontroly dne 7.12. 2009 v STK v Sokolově vykazovalo odchylky od údajů uvedených v technickém průkazu a bylo hodnoceno závadou č. 1041 s vysvětlující poznámkou, že odchylku od schváleného provedení vozidla popsaného v technickém průkazu spočívá v odlišném rozměru pneumatik od rozměru uvedeného v technickém průkazu. Kontrolní úkon č. 104 _ Odchylky od provedení vozidla je součástí skupiny kontrolních úkonů skupiny č.100.
Postup STK byl v souladu s právními předpisy.
S pozdravem
Ing. Josef Pokorný
ředitel
Odbor provozu silničních vozidel

From: Podatelna MD [mailto:posta@mdcr.cz]
Sent: Monday, December 28, 2009 2:45 PM
To: 0150 - sekretariát ( Belatková )
Subject: [PODATELNA:111640]: stk evidenční kontrola

Dobrý den.
Mám dotaz ohledně EVIDENČNÍ KONTROLY na STK.
Stala se mi věc, že po zakoupení motocyklu jsem absolvoval evidenční kontrolu a byl jsem vyhozen "1041- rozměr zadní + přední pneu"- odchylky v provedení vozidla.
V čekárně mají uvedeno z čeho se skládá ev.kontrola, kde je uvedeno
mimo jiné :
rozměr ráfků
rozměr pneumatik
Samozřejmě mi takové vozidlo na úřadě nepřihlásí a tak jsem začal pátrat, CO VŠE OBSAHUJE EVIDENČNÍ PROHLÍDKA, protože jsem byl rozhořčen s jednání technika na STK.
V protokolu bylo z hlediska evid.kontroly NEVYHOVUJE.
Dopátral jsem se informace, že při evidenční kontrole se jedná pouze o skupinu úkonů č. 100, která obsahuje pouze
100 IDENTIFIKAČNÍ ZNAKY VOZIDLA.
Pokud tomu rozumím správně jedná se pouze o vin a číslo motoru!
evidenční kontrola je prohlídka vozidla v rozsahu kontrolních úkonů stanovených v příloze č. 7 vyhl.č. 302/2001 Sb. ve skupině kontrolních úkonů č. 100. Tato technická prohlídka je účelově zaměřena na kontrolu souladu provedení vozidla s údaji uvedenými v technickém průkazu vozidla a v osvědčení o registraci vozidla. Evidenční kontrola je součástí každé pravidelné technické prohlídky.

Byl jsem se ptát i na jiné STK, kde jsem dostal základní info, že se jedná pouze o kontrolu "100". Což neodpovídá jednání STK.
Chtěl bych od Vás vyjádření, jestli STK pochybila , protože nehodlám smířit s jednáním technika, který mě suverénně vyhodil.
Děkuji za odpověď XXXX

__________ Informace od ESET NOD32 Antivirus, verze databaze 4721 (20091228) __________
Tuto zpravu proveril ESET NOD32 Antivirus.
http://www.eset.cz

====================================================
Zpráva nebyla elektronicky podepsána.
Číslo podání: 58511/2009-MD-CKDP

====================================================
Číslo podání: 1/2010-150-RO/1
Pokud byste chtel/-a na tento e-mail reagovat, nemente text v predmetu.
-
Submission number: 1/2010-150-R
Should you wish to respond to this e-mail, please do not change the text in the subject line.

__________ Informace od ESET NOD32 Antivirus, verze databaze 4743 (20100104) __________
Tuto zpravu proveril ESET NOD32 Antivirus.
http://www.eset.cz
__________ Informace od ESET NOD32 Antivirus, verze databaze 4752 (20100107) __________

doplněno 09.01.10 05:17:

POSLEDNÍ REAKCE OD MĚ, ZPÁTKY UŽ NEPŘIŠLO NIC!

Dobrý den.
To je sice pěkné, že píšete " Kontrolní úkon č. 104 _ Odchylky od provedení vozidla je součástí skupiny kontrolních úkonů skupiny č.100."
Ale to že technik nemá co koukat při evidenční kontrole na pneu to je věc jasná. V dokladech která máte vydaná je jasně uveden úkon č100 - evidenční znaky karoserie-podvozku(nebo tak nějak) , tzn. do této položky nepatří žádné pneu! (to že si to stk přimyslí, aby mohli více lidí vyhodit a tím mít větší obrat je věc druhá).
Různé STK, si různě vykládají pravidla.
Jinde by se mi o pneu nestarali, nebo když ano, tak by alespoň uznali to že jsem to právě koupil a potřebuji to přihlásit (protože ví co do stovkové kontroly patří..).
Nehledě na to , že jsem ukazoval 3 dny starou STK od původního majitele, kde moto prošla bez závad a dle ev.kontroly plně VYHOVOVALA! (Od té doby nejela na silnici)
Mrzí mě , že otázka nebyla položená takto :
Co vše ke kontrole obsahuje evidenční kontrola?
Takhle jsem nemohl počítat s jinou odpovědí, lepší jeden člověk, který se s tím smíří , než řešit pochybení stk.
Pneu jsem si stejně vyměnil, nemám zapotřebí se dohadovat zase někdy s nějakým arogantním chytrolínem na stk.
S pozdravem
yyyyyyyyyy

cyril*

Omlouvám se tímto za svůj příspěvek, ve kterém reaguji bohužel způsobem, který sám u protistrany nemám rád.

Obecně ze zákona technik nepochybil a správně označil vozidlo z evidenčního hlediska za nevyhovující a to v bodě "104".

Je však otázkou, zda je takto důsledně postupováno i v jiných případech. Pod č. 104 uvedeného předpisu by se tak teoreticky mělo kontrolovat zcela vše, co je v TP uvedeno a porovnat se skutečným stavem, mimo jiné např.zda souhlasí stupeň emisí, zda souhlasí uvedené hmotnosti ,rychlost,brzdné dráhy o pod. Z vlastní mnohaleté praxe vím, že takto se nepostupuje v žádné STK a to ani v té, která školí ty ostatní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]