Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jak poznám jaké disky si mohu koupit na můj vůz? Změřil jsem si zatím jen rozteč šroubů a tu mám 4x100.
V TP mám napsány 2 varianty:
- 6J x 15 ET 49
- 5.5J x 14 ET 39
Co tyto zkratky prosím znamenají?
Děkuji
Z pohledu zakona pasuji jakekoliv, ktere splnuji to, co je uvedeno v TP.
Vzhledove ty, ktere se Vam libi.
Prvni cislo je sirka rafku v palcich.
J znaci typ dosedaci patky pneumatiky (je stejna pro vsechny bezne automobilove rafky a pneumatiky).
Cislo za x znaci prumer rafku v palcich.
Cislo za ET znaci hloubku zapusteni stredu rafku vuci dosedaci plose disku (zalys) = hloubku zapusteni kola do podbehu. Cim vetsi cislo, tim je kolo vice schovane.
Roztec sroubu z vyse uvedeneho nezjistite a je to potreba zjistit zvlast jinak. Zmereni nemusi byt vzdy stopro spolehlive, pac roztece se muzou lisit i o jednotky milimetru = zalezi, jak presne merite. Spolejhlivejsi je tento udaj zjistit v technicke specifikaci.
To znamená že si tam můžete dát buď 15" disky široké 6 palců ze zálisem 49 mm nebo 14"...atd..
No,ty 6,5 budou o něco širší jak 1cm než máte v TP,takže pokud na nich nebude o moc nižší ten zális tak v pohodě můžete použít.Jestli je to legitimní,no není ale kdo to bude kontrolovat.Ještě pozor na středovou díru aby nebyla menší jak vaše ale to u liťáků většinou nebývá-používají se vymezovací kroužky
Zális (ET) nemá ze šroubama nic společného.Čím nižší tím víc trčí kolo ven a opačně.Když je to o ten 1cm tak by to ničemu vadit nemělo.Jak je to už větší tak si toho policie,STK, může všimnout a navíc může i kolo o něco drhnout
Dobře, díky.
Mám možnost mít ještě jedny liťáky kde je uvedeno: 15x6.5JJ , prosím tyto mohu použít?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.