Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak poznat jaké elektrony pasují na mé auto?

Od: pontal odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

jak poznám jaké disky si mohu koupit na můj vůz? Změřil jsem si zatím jen rozteč šroubů a tu mám 4x100.

V TP mám napsány 2 varianty:

- 6J x 15 ET 49

- 5.5J x 14 ET 39

Co tyto zkratky prosím znamenají?

Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Z pohledu zakona pasuji jakekoliv, ktere splnuji to, co je uvedeno v TP.

Vzhledove ty, ktere se Vam libi.

Prvni cislo je sirka rafku v palcich.

J znaci typ dosedaci patky pneumatiky (je stejna pro vsechny bezne automobilove rafky a pneumatiky).

Cislo za x znaci prumer rafku v palcich.

Cislo za ET znaci hloubku zapusteni stredu rafku vuci dosedaci plose disku (zalys) = hloubku zapusteni kola do podbehu. Cim vetsi cislo, tim je kolo vice schovane.

Roztec sroubu z vyse uvedeneho nezjistite a je to potreba zjistit zvlast jinak. Zmereni nemusi byt vzdy stopro spolehlive, pac roztece se muzou lisit i o jednotky milimetru = zalezi, jak presne merite. Spolejhlivejsi je tento udaj zjistit v technicke specifikaci.

pontal
hodnocení

Díky, ohledně toho zálisu ET, musím mít přesně stejný rozměr jako je psáno v TP jinak to kolo nebude sedět?

Děkuji

jdukolem

To je tak těžké zjistit?

pneumatiky.cz/...

hodnocení

2x

To znamená že si tam můžete dát buď 15" disky široké 6 palců ze zálisem 49 mm nebo 14"...atd..;)

doplněno 02.04.18 00:14:

No,ty 6,5 budou o něco širší jak 1cm než máte v TP,takže pokud na nich nebude o moc nižší ten zális tak v pohodě můžete použít.Jestli je to legitimní,no není ale kdo to bude kontrolovat*nevi*.Ještě pozor na středovou díru aby nebyla menší jak vaše ale to u liťáků většinou nebývá-používají se vymezovací kroužky

doplněno 02.04.18 12:42:

Zális (ET) nemá ze šroubama nic společného.Čím nižší tím víc trčí kolo ven a opačně.Když je to o ten 1cm tak by to ničemu vadit nemělo.Jak je to už větší tak si toho policie,STK, může všimnout a navíc může i kolo o něco drhnout

Jak poznat jaké elektrony pasují na mé auto?
pontal
hodnocení

Dobře, díky.

Mám možnost mít ještě jedny liťáky kde je uvedeno: 15x6.5JJ , prosím tyto mohu použít?

pontal
hodnocení

Aha a kdyby ten zális byl o něco větší, vadilo by to? Jde o to aby byly pak šrouby dostetečně dlouhé?

Děkuji

hodnocení

0x

Zde si nějaké věci můžeš zjistit sám! tuning.sk/...

jurajjuraj*
hodnocení

0x

podivej se na elektrony.cz a tam je konfigurator kol, najdes si presne svuj typ auta a vyskoci ti vsechna kola ktere muzes na svoje auto dat, pokud je nemas v technicaku a chtel bys je tak ti k nim vystavi typovy list a muzes si je nechat zapsat do technicaku

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]