Nejste přihlášen/a.
Promiňte, ale kde to žijete? Vymahatelnost práva v tomto státě je mírně řečeno problematická i v jiných, podstatně důležitějších věcech, než je tento "přestupek". Minimálně 2x do týdne potkám takového blba. A co? Plechy jsou v pohodě, Vy máte zubů stejně jako včera... Tak co. Utrpělo ego? Tak si dejte něco dobrého, jděte na procházku... Nejhorší, co můžete udělat, je, že se tím blbem budete dál zabývat. On má radost z toho, že Vás rozhodil a Vy mu tímto dotazem dáváte částečně za pravdu. Hoďte to za hlavu.
Pokutu za zatroubení Vám nikdo nedá. Co se týče toho chlapa - no ano, bohužel, to je dnešní realita našich silnic, podobných vymatlaných neurotiků potkáte ještě hodně. Kamera je v tomto případě určitě velká výhoda.
BTW - To jste ještě dopadl dobře, třeba na Slovensku to už řeší podobně jako v Rusku
@majsterjoe - spousta řidičů vjede do křižovatky i přesto, že je ucpaná a oni zůstanou v ní stát. Což je přestupek.
Mně to tak nepřipadá, podle toho, co tazatel píše - "auto nejelo na zelenou a tak po 10 sekundách jsem zatroubil". To spíš vypadá, že se rozjel pozdě/ji - respektive po těch dlooouhýýých deseti vteřinách.
Šla by na to napasovat leda tak bezdůvodně pomalá jízda. Ovšem na 99% to na udání nikdo řešit nebude , navíc stačí aby řekl "mi to chcíplo" a je po přestupku. Na trotly je lepší netroubit, dnes je spousta agresivních magorů a kvůli pitomosti může ukopávat zrcátka, tahat z auta atd. Tenhle byl něco podobného. Třeba mu to opravdu chcíplo (pomalejší start-stop kurvítko?) tak ho to štvalo a ještě na něj troubí
Ten druhý řidič by situaci popsal určitě jinak. On nedostane pokutu, on Vás nijak neblokoval, to se zdálo jen Vám. Na jednostraně popsanou situci nelze správně reagovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.