Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Praha křižovatka zablokoval průjezd

Od: jarosla5 odpovědí: 13 změna:
Včera se stala taková situace auto nejelo na zelenou a tak po 10 sekundách jsem zatroubil, na druhém semaforu opět ta samá situace a chlap vyběhl z auta a říká ještě jednou zatroubíš a uvidíš.
Kvūli tomu proběhl celý další interval. Je pokuta za to, když mě blokoval v jízdě na zelenou mám to nahrané.
Děkuji

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Promiňte, ale kde to žijete? Vymahatelnost práva v tomto státě je mírně řečeno problematická i v jiných, podstatně důležitějších věcech, než je tento "přestupek". Minimálně 2x do týdne potkám takového blba. A co? Plechy jsou v pohodě, Vy máte zubů stejně jako včera... Tak co. Utrpělo ego? Tak si dejte něco dobrého, jděte na procházku... Nejhorší, co můžete udělat, je, že se tím blbem budete dál zabývat. On má radost z toho, že Vás rozhodil a Vy mu tímto dotazem dáváte částečně za pravdu. Hoďte to za hlavu.

hodnocení

2x
No, pokuta by mohla být za to vaše troubení. On nejel. Třeba se mu rozbilo auto, bylo mu nevolno nebo před ním procházela kočka...
doplněno 31.03.18 17:21: Promon: za neurotika právė považuji toho, kdo troubí na auto před sebou, aniž by věděl, proč to auto nejede.

Jasně, to dělám běžně - když mi nejede auto, nebo jde kočka, tak běžně napadám jiné šoféry... *ee*

majsterjoe*

spousta řidičů vjede do křižovatky i přesto, že je ucpaná a oni zůstanou v ní stát. Což je přestupek.

hodnocení

2x

Pokutu za zatroubení Vám nikdo nedá. Co se týče toho chlapa - no ano, bohužel, to je dnešní realita našich silnic, podobných vymatlaných neurotiků potkáte ještě hodně. Kamera je v tomto případě určitě velká výhoda.

doplněno 31.03.18 17:14:

BTW - To jste ještě dopadl dobře, třeba na Slovensku to už řeší podobně jako v Rusku *ee*

tv.idnes.cz/...

hodnocení

2x

@majsterjoe - spousta řidičů vjede do křižovatky i přesto, že je ucpaná a oni zůstanou v ní stát. Což je přestupek.
Mně to tak nepřipadá, podle toho, co tazatel píše - "auto nejelo na zelenou a tak po 10 sekundách jsem zatroubil". To spíš vypadá, že se rozjel pozdě/ji - respektive po těch dlooouhýýých deseti vteřinách.

třeba čekal na jinou barvu?!

majsterjoe*

@jedubabicka Ani zelená neznamená automatickou přednost před vším.

hodnocení

2x
Pokud jsem dobře pochopil vyjádření: ...na druhém semaforu opět ta samá situace... tak opětovně troubícího tazatele a ostatní řidiče za ním ten "nervák" zdržoval už na druhé křižovatce za sebou!
To potom nevypadá na poruchu, chcípnutí a pod., i když náhoda je svině!
Je také ale možné, že to byl začátečník, nebo držel spolujezdce/kyni třeba za koleno.
Nebo tazatel neumí přesně a logicky popsat situaci.

hodnocení

1x
Měl jsi zatroubit jak odcházel a byl v úrovni nárazníku.. aspoň by byla legrace.

asd1
hodnocení

0x

Šla by na to napasovat leda tak bezdůvodně pomalá jízda. Ovšem na 99% to na udání nikdo řešit nebude , navíc stačí aby řekl "mi to chcíplo" a je po přestupku. Na trotly je lepší netroubit, dnes je spousta agresivních magorů a kvůli pitomosti může ukopávat zrcátka, tahat z auta atd. Tenhle byl něco podobného. Třeba mu to opravdu chcíplo (pomalejší start-stop kurvítko?) tak ho to štvalo a ještě na něj troubí ;)

hodnocení

0x

Ten druhý řidič by situaci popsal určitě jinak. On nedostane pokutu, on Vás nijak neblokoval, to se zdálo jen Vám. Na jednostraně popsanou situci nelze správně reagovat.

Ono je dost rozdíl mezi ,,zdálo se jen Vám´´ a záznamem z kamery. Je docela fajn, že kamer v autech přibývá. Ostatně - věřil byste tomu, že do Vás naplno nacouvá pět hnědočechů? Leč i to je, jak vidno, možné

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]