Dobry den, mam Opel Astra 1,7dti rv 2000, cca pred pul rokem jsem menil tesneni pod hlavou, cca pred mesice ale prestalo auto topit a zjistil jsem, ze zase mizi chladici kapalina, ale auto nekouri ani pod olejovym vickem neni ten typicky slem. Dnes jsem zjistil, ze mi ,pri otevrenym vicku expanzky, zacne z expanzky kourit. Je mozne, ze by to bylo zase tesneni pod hlavou? Nebo neco jineho? Diky za odpoved.
Nechal jsi před výměnou hlavu orovnat a otlakovat? Asi ne,u dehtů je to téměř nutnost.
radekm
Mechanik rika, ze nechal hlavu srovnat i natlakovat a bylo to pry OK, samozrejme je to jen tvrzeni, je to tedy tou hlavou, pripadne tesnenim pod hlavou?
Do motoru zde u PC nevidíme a projevy závady také ne takže soudě dle popisu je něco v ...a pravděpodobně hlava nebo opět těsnění.Když to mechanik tvrdí,tak to velmi pravděpodobně neudělalTaké jsem měl takopvou zkušenost s motorem 1,9D jen s tím,že mi dal papír že byla orovnána a ne otlakovaná-ujel jsem po opravě asi 800km a motor šel do kopru.takže asi tak.Dej mu to jako reklamaci ať odstraní závadu na své triko.Je-li solidní,vezme ztrátu ale neztratí zákazníka ne-li vícekrát se tam neukázat...
Ještě mne napadlo .neznám tyto motory,ale je důkladně odvzdušněno?Na studeném motoru bbych nechal běžet na volnoběh až do otevření termostatu a kontroloval zda nejdou v expanzce bublinky a současně s tím i odvzdušnil .
break
tenhle motor myslím nemá odvzudušňovák, měl by se odvzdušnit sám, ale ruku do ohně za to tvrzení nedám.Je to Opel...Nicméně otázka je jak byla hlava otlakovaná a jestli třeba není křivej blok...přes PC se tohle řeší na pytel...
ale te´d mi ještě napadlo, setkal jsem se s pár motorama, kde byl otočenej termostat...tak bych začal asi tímhle
Sundej víčko expanzky,dolij vodu po okraj a nastartuj motor.Nechej ho běžet na volnoběh a pozoruj hladinu v expanzce.Jdou-li bublinky,je těsnění pod hlavou KO.Potom nastoupí reklamace,nebo jiný servis.
Bylo by dobré se podívat se svítilnou po vychladnutí motoru a znovunastartování (natlakovat chl.kapalinu) jestli neuniká chl. kapalina okolo spojů kov/hadice případně plast/hadice tam, kde se rozpojovaly při výměně těsnění hlavy. Může to téct kdekoli: prostě svítilnu, najet na montážní jámu nebo na zvedák, sundat krycí plechy a zjistit úniky. Občas teče chl. kapalina u vodní pumpy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.