Nejste přihlášen/a.
Kolik km ujedete na zimních nebo letních pneumatikách, než je vyměníte?A jezdíte v zimě na zimních a v létě na letních, nebo celý rok na zimních?
Jezdím na zimních Barumkách 165x13 asi 25 000km a letnich 30 000km. Je to normální? Jezdím opatrně ,,Nezávodím".
Já mám tedy větší gumy 215/55 R16 na Pažoutovi Partner a vydrží mi taky okolo 40-45tkm. Přičemž pokud jsou už před sezonou gumy na pokraji ojetí - zbývá tak 1-2mm do hranice pro výměnu, tak je ani nenazouvám, při mých nájezdech mi vydrží gumy běžně dva roky.
Co se týče Vašich gum - Barumy jsem jednou pro vždy zavrhl - po špatných zkušenostech zejména s adhezí. Aktuálně jezdím Kleber Krisalp což je cenově podobná guma, ale zcela jiná ve svém projevu - auto jede daleko stabilněji a hlavně vyjede i tam, kam jsem se s Barumama nedohrabal - jedině na zpátečku. Letní gumy mám ještě od loňska Micheliny - byly na autě od novoty, jsem s nimi spokojen,takže si je znovu koupím na další sezonu.
Letní tak 50 tisíc-ty sjedu do 1,6-předepsané minimum. Zimní tak 25-35 podle výrobce. Ty taky klidně sjedu tak na 2-3 mm,u nás nejsou tak arktické podmínky a stejně policajty potkám jednou za 5 let-a nevěřím tomu že by to mohl být tak hrozný rozdíl. Blázen se klidně zabije i na nových zimáčích.
Vůbec není pravda,že čím dražší pneu,tím víc vydrží. Čínské pneumatiky farroad za 500 kus jich ubylo za 25 tisíc km ani ne 2 mm-co se výdrže týče,naprostý top,a ani ta jízda na nich není nijak hrozná-což mě velice překvapilo. Naproti tomu třeba o hodně hodně dražší continentaly,na firemním autě nedaly ani 40 tisíc a byly pod minimum
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.