Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik ujedete na zimních nebo letních pneu?

Od: jirka2® odpovědí: 6 změna:

Kolik km ujedete na zimních nebo letních pneumatikách, než je vyměníte?A jezdíte v zimě na zimních a v létě na letních, nebo celý rok na zimních?
Jezdím na zimních Barumkách 165x13 asi 25 000km a letnich 30 000km. Je to normální? Jezdím opatrně ,,Nezávodím".

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olin*
hodnocení

2x
Barumky na Favoritu, Felicii diesel (těžký motor) v létě v zimě 4 roky cca. 40 až 50 ooo km. Vyšší spotřeba v létě -šetrná jízda.

hodnocení

1x

Já mám tedy větší gumy 215/55 R16 na Pažoutovi Partner a vydrží mi taky okolo 40-45tkm. Přičemž pokud jsou už před sezonou gumy na pokraji ojetí - zbývá tak 1-2mm do hranice pro výměnu, tak je ani nenazouvám, při mých nájezdech mi vydrží gumy běžně dva roky.

Co se týče Vašich gum - Barumy jsem jednou pro vždy zavrhl - po špatných zkušenostech zejména s adhezí. Aktuálně jezdím Kleber Krisalp což je cenově podobná guma, ale zcela jiná ve svém projevu - auto jede daleko stabilněji a hlavně vyjede i tam, kam jsem se s Barumama nedohrabal - jedině na zpátečku. Letní gumy mám ještě od loňska Micheliny - byly na autě od novoty, jsem s nimi spokojen,takže si je znovu koupím na další sezonu.

asd1
hodnocení

1x

U Barumky to je normál.

Kvalitní pneu vydrží víc a líp sedí hlavně za mokra. Jsou o dost lepší i na spotřebu. Barum mi už na auto nesmí, aktuálně Conti TS 860 a Dunlop Blu response, 185/65R1 a 195/60R15.

hodnocení

0x

Na letních obvykle kolem 50.000km, na zimních 30 - 40.000km (ty 4mm dezénu neřeším, jedu do cca 2mm, což je pořád víc, než evropský standard). Barumky nepoužívám.

Jinak jsi neuvedl další údaje pro hodnocení potřebné.

hodnocení

0x

185/60 R14...zimní a letní dohromady cca 90tis km..Odhaduji, že na letních je z toho asi 50000km a na zimních 40tis km. Letní jsem už vyměnil (běhoun už byl velmi tvrdý-nikoliv že byl sjetý vzorek..) a zimní jsou stále plně funkční..vzorek ještě cca 5-6mm.

fik
hodnocení

0x

Letní tak 50 tisíc-ty sjedu do 1,6-předepsané minimum. Zimní tak 25-35 podle výrobce. Ty taky klidně sjedu tak na 2-3 mm,u nás nejsou tak arktické podmínky a stejně policajty potkám jednou za 5 let-a nevěřím tomu že by to mohl být tak hrozný rozdíl. Blázen se klidně zabije i na nových zimáčích.

Vůbec není pravda,že čím dražší pneu,tím víc vydrží. Čínské pneumatiky farroad za 500 kus jich ubylo za 25 tisíc km ani ne 2 mm-co se výdrže týče,naprostý top,a ani ta jízda na nich není nijak hrozná-což mě velice překvapilo. Naproti tomu třeba o hodně hodně dražší continentaly,na firemním autě nedaly ani 40 tisíc a byly pod minimum

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]