Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
dostal jsem od bráchy litá kola, která jsou opryskaná nevím od čeho, že by od soli?
Zajímalo by mě, zda by s nima šlo něco udělat? Šly by nějak opravit?
Přikládám vám fotografie.
Děkuji za vaše rady
To je olezený lak.Možná od soli nebo od chemie ,každopádně nebyl nějak kvalitní.A co s tím?Snad nechat opískovat a přelakovat.Cena třeba zde: lakservis.cz/...
nevím zda-li je to pravda,ale když jsem si před lety nechal rovnat alu disk,tak jen vyrovnali nic víc,byl OK na vyvažovačce ,neházel atd.ale vyvařené a osoustružené místo ,či jak to dělali prostě bylo bez povrcjpvé oparavy ,to prá nedělají.Bylomi řečeno-"v podstatě stejně jako kastli-základovka (v tomto na lehké kovy) pak plnič,tmel přebrousdtit atd a nakonec barva a pak lak.Oprava naseklého disky stála 350 (tehdy) když bych si to nechjal udělat u profesinálů tak oprava asi desítku. Takže bych si to asi trochu přebrousil a ze spreje stříhknul barvou , pak lak a ...prostě aby to trošinku vypadalo líp než nyní.aůeosobně-NEŘEŠÍM to,ale ani jedny liťáky nejsou takto dodřené (má 3 -jedna 13" na p-106,14 alu Swift /origo disky BX/ na X1 a nakonec alu 15" na X2)
Opravit ano, nebudou ale jako teď. Odstranit špatný lak jde jemným pískem. Chemicky v žádném případě. Lesklý povrch zmizí a uděláte běžné lité kolo např. ve stříbrné barvě. Velmi často se používá Comaxit. Prášková barva.
Jde mi o to, zda by šly opravit po domácku pěkně, stačilo by odstranit třeba ten lak. Šlo by to nějak tím pískem doma udělat?
Děkuji
Nešlo, prodávané domácí pískovačky si s odolným lakem neporadí. Navíc je všude tak velký bordel, že to prostě takto udělat nejde.Nehledě na kompresor s patřičným množstvím vzduchu za minutu...
Ŕučně smirkem pod vodu (zrnitost 360) a opatrně obrušovat. Problém je dodržet rovnou plochu a vystouplá označení. Nechte si navrhnout cenu za Comaxit v práškové lakovně, kde je cena za vše. Doporučuji odstín nerez, pokud ho mají. Vypadá dobře.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.