Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Google mapy - nejkratší trasa

Od: requied® odpovědí: 4 změna:
Zdravím,
Jako navigaci používám Google mapy na androidu.
Strašně mě štve, že mi pořád nutí nejrychlejší trasu. Dneska mi třeba ušetřil 5 minut a najel jsem skoro 30km navíc.
.
Jde nějak nastavit jakou trasu má preferovat?
Krátká, Eko, rychlá, atd...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mathew
hodnocení

1x

Vždy máte na výběr několik tras, ale u Googlu ani jedna není nejkratší, takže si budete muset stáhnout jinou navigaci, ovšem nestěžujte si pak, že jede přes Kotěhůlky a cesta trvá 2 dny

hodnocení

0x

Používám Mapy CZ ve verzi beta a pokud je třeba tak si na PC nechám nalézt trasu a pkd třeba upravím,pak pošlu do MT nebo do TBL (Mt-Huawei YII6, Samsung GalaxyJ3 a Tbl Alcatel Pixi 7?)Ale to používám výjímečně-většinou si jen najdu trasu,uložím a jedu bez navi.

hodnocení

0x

To je divné - mám Google maps i na Androidu, zrovna teď jsem to testoval, nabízí mi tři trasy i s kilometráží, modrou barvou je ta nejrychlejší, ostatní dvě šedivou, když chci kratší, tak na ni kliknu prstem a zobrazí se modře ta vybraná a naviguje se pak podle ní,

Ale za sebe redím - pokud jezdíte podle navi, nejlepší mi vychází Waze - zejména proto, že zohledňuje dopravní události v reálném čase a upravuje trasu podle toho. Už mockrát mě to umožnilo včas se vyhnout kolonám -naposled dnes na D11.

A co se týče ujeté vzdálenosti - já to mám nastavené na nejrychlejší - sice je to delší na km (což mi nevadí) ale vyhnete se takovým těm polorozmláceným cestičkám kdejakým úvozem. Takže sice ušetříte za benzín, zato podvozek dostává záhul. Navíc mám zkušenost, že na těch úzkých silničkách občas umí zpoza zatáčky ,,vybafnout´´ jezeďácká Tatra, nebo naložený klaďák a to je pak docela adroš :)

asd1

Jak kdy, občas navigace vymyslí delší cestu rozmláceným úvozem ;) a kratší s hladkým asfaltem tají... Pořád to chce používat hlavu a nejet podle navigace jak ovce...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]