Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Česká kancelář pojistitelů

Od: kolac2 odpovědí: 11 změna:
Dobrý den, dne 07.03.2012 jsem koupil automobil. Pojištění od předchozího vlastníka bylo do 09.03.2012. Já jsem nové pojištění uvavřel 19.03.2012. Nyní mne od Kanceláře pojistitelů přišel dopis k uhrazení částky za dny od 10.03.2012 do 18.03.2012. Dá se tomuto zaplacení něják vyhnout? respektive zdůvodnění proč to neplatit? případně dá se u tohoto případu odvolat na § 15 zákonu o pojištění odpovědnoti, kde má nový majitel lhůtu 14ti dní na sepsání nové pojistné smlouvy? Děkuji za odpověď

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

kolac2, vaší povinností je ihned uzavřít pojištění.

§ 15 je úplně k něčemu jinému, nepochopil jste tento paragraf.

Vyhnout se můžete tím, že jim sdělíte, přesně podle jejich přiloženého návodu, že jste vozidlo v uvedené době neprovozoval a tím Vám nevznikla povinnost mít pojištěné vozidlo. Přesně podle zákona 168/1999 §24c.

kolac2
hodnocení

děkuji za info není to tak strašná částka, zkusím to podle Vašeho návodu, akorát mě šlo o to abych také pro příště věděl, jestli je nějáká lhůta na vyřízení např. 10dní, ale vidím že nic takového není.

děkuji

hodnocení

0x

Hoďte ručník do ringu a zaplaťte, taková suma to zase nebude.

Dle Vašeho vyjádření je evidentně chyba na Vaší straně.

Jedině by jste byl schopen nějakým způsobem doložit, že v tomto období jste vozidlo neprovozoval, ale byla byto dle mého soudu obtížnější záležitost, než dlužnou sumu uhradit.

Za chyby se platí.

hodnocení

0x

a stoji vám to za to? jiní by vam tu častku mohli závidět..

artik*
hodnocení

0x

Můžete zdůvodnit , proč jste si neudělal pojištění rovnou?

petec

No třeba jen proto, že čekal na papíry z odhlašovaného auta, nebo byl na dovolené či služební cestě.

Na uzavření nové pojistky je snad lhůta 10 dní? Je samozřejmé, že vozidlo nesmí být bez pojistky provozované.

Já jsem se teď odvolával na 2 motorky. Pochopitelně jsem je neprovozoval, ostaně jednu jsem vykopil jako vrak nepojízdnou.

Je třeba se v každém případě co nejrychleji odvolat. Ostatně, slavná CKP více než po měsíci na má odvolání zatím nereagovala.

petec, máte nepřesné znalosti..

"No třeba jen proto, že čekal na papíry z odhlašovaného auta, nebo byl na dovolené či služební cestě" toto není žádný důvod, páč při pojištění nemusí čekat na doklady

"Na uzavření nové pojistky je snad lhůta 10 dní" ne tak to opravdu není!

"Je třeba se v každém případě co nejrychleji odvolat." do 30 dnů. to máte naprostou pravdu.

"Ostatně, slavná CKP více než po měsíci na má odvolání zatím nereagovala" ale to nic neřeší, páč u Vašeho případu je již napsáno. "nemá vliv"

klidně se ptejte...

buss
hodnocení

0x

Zákon to říká naprosto jasně. Vozidlo registrované - pojištěné. Jinak opět dle zákona.

to je kde napsáno, "Vozidlo registrované - pojištěné" prosím o citaci či odkaz.
Děkuji
nu*

říká to pan Hradec z ČKP...Hradec - víc než zákon;)

nu, zdravím, kde kdo říká nesmysly, i když pár rozhodnutí soudu taky podobné řeklo, ale neviděl jsem rozsudek. Teď mám dopis od právničky z čkp, který zaslala soudu, podle kterého požadují sankci po žalovaném..

Tvrdí tam, že registr vozidel vede provozovaná vozidla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]