Nejste přihlášen/a.
kolac2, vaší povinností je ihned uzavřít pojištění.
§ 15 je úplně k něčemu jinému, nepochopil jste tento paragraf.
Vyhnout se můžete tím, že jim sdělíte, přesně podle jejich přiloženého návodu, že jste vozidlo v uvedené době neprovozoval a tím Vám nevznikla povinnost mít pojištěné vozidlo. Přesně podle zákona 168/1999 §24c.
Hoďte ručník do ringu a zaplaťte, taková suma to zase nebude.
Dle Vašeho vyjádření je evidentně chyba na Vaší straně.
Jedině by jste byl schopen nějakým způsobem doložit, že v tomto období jste vozidlo neprovozoval, ale byla byto dle mého soudu obtížnější záležitost, než dlužnou sumu uhradit.
Za chyby se platí.
No třeba jen proto, že čekal na papíry z odhlašovaného auta, nebo byl na dovolené či služební cestě.
Na uzavření nové pojistky je snad lhůta 10 dní? Je samozřejmé, že vozidlo nesmí být bez pojistky provozované.
Já jsem se teď odvolával na 2 motorky. Pochopitelně jsem je neprovozoval, ostaně jednu jsem vykopil jako vrak nepojízdnou.
Je třeba se v každém případě co nejrychleji odvolat. Ostatně, slavná CKP více než po měsíci na má odvolání zatím nereagovala.
petec, máte nepřesné znalosti..
"No třeba jen proto, že čekal na papíry z odhlašovaného auta, nebo byl na dovolené či služební cestě" toto není žádný důvod, páč při pojištění nemusí čekat na doklady
"Na uzavření nové pojistky je snad lhůta 10 dní" ne tak to opravdu není!
"Je třeba se v každém případě co nejrychleji odvolat." do 30 dnů. to máte naprostou pravdu.
"Ostatně, slavná CKP více než po měsíci na má odvolání zatím nereagovala" ale to nic neřeší, páč u Vašeho případu je již napsáno. "nemá vliv"
klidně se ptejte...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.