Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Opakovaný start na 3, 2 válce a motor zhasne

Od: brblaczekosek odpovědí: 6 změna:

Moje Felicie (2005) byla již několikrát v opravě: zcela nepravidelně někdy startuje jen na 3 válce, pak někdy běží jen 2, a šmytec. To se mi opakuje třeba 10x! Spotřeba přitom ukazuje kolem 4,5 l,rámus a nic. Nakonec to vždycky chytne, ale občas mi zhasne motor i na křižovatce a to je průser. Měl jsem ji už ve 3 servisech, nikdy nic nenašli, software nic nenajde, protože prý po nastartování je eventuální chyby smazána! Vždy doporučí vyměnit dražší a dražší svíčky a hlavně - trpělivost.

Jako naprostý laik a senior jsem z toho pěkně otrávený a jen doufám, že někde sídlí nějaký machr, kdo na tu závadu přijde třeba pouhým poslechem...Jen ještě dodám, že při mrazu to startuje lépe. Jezdím na LPG, ale plyn zapíná až pár minut po startu. Jak se rozjede, je to vše OK. Až do dalšího startu...

Děkuji svému záchranci.

doplněno 26.03.18 18:43:

Omlouvám se všem dobrým duším, je vidět, že jsem senior. Jde o OCTAVII 1,984, 110 kW. Teď už to snad dá trochu smysl.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rqwq
hodnocení

0x

Chtělo by to upřesnit auto a motorizaci, buďto to neni felicie, (pak by to mohlo mít i 3 válce), nebo to je felicie 1995 a ta by mohla mít i karburátor.

karburátor u nás Felicie nikdy neměly

vernon
Pár jich ale prý po republice jezdí. Asi s nima přijeli úkáčka a dali je tady do bazarů, poté co si koupili meďoury a báwa...:-D

hodnocení

0x

No, Felicie z roku 2005 neexistuje. Taky nevíme, jaký motor tam máte. Co to ukazuje za spotřebu během startu asi není podstatné.

Kontroloval někdo vstřikovače benzínu? Nebo je to ještě jednobod (1995)? Nevíme zda to má zapalovací lištu nebo jednu cívku a rozdělovač, nebo zda to není nakonec úplně jiné auto, upřesněte tedy svůj dotaz.

hodnocení

0x

Měřil tomu motoru někdo tlaky? Podobný problém jsem měl taky na OII po ,,odborné´´ instalaci LPG - do 50 tkm podpálený ventily, druhý válec byl na polovičním tlaku.

jirkamatapat*
hodnocení

0x

Vyměňte zapalovací kabely(celou sadu).Průraz takového kabelu způsobuje nepravidelný chod motoru a tím nefunkčnost některého z válců.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]