Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ztracená dodávka vs registrace

Od: zdenekgb odpovědí: 5 změna:

Vážení vlastnil jsem starou dodávku Barkas 1000. Před pěti lety jsem uložil SPZ do depozitu na odboru dopravy na MU, Před dvěma lety jsem se rozhodl dodávku zrušit. Moje rozhodnuti ale změnil můj bratr, neruš takovou cennou dodávku to je škoda. Já ji beru.
Dobře dám ti ji odpověděl jsem, ale mám podmínku, musíš mít dodávku přepsanou na sebe. Společně jsme zašli na MU odbor dopravy.
Povídám úřednici, chci přepsat dodávku na mého bratra, Ona odpověděla, že to NEJDE přepsat protože čísla jsou v depozitu a auto nemá technickou, a počítač takovou operaci neumí atd.
Jak mam tedy prodat svoje auto? Ptali jsme se úředníka, za kterým Nás poslala úřednice od přepážky. Sepište kupní smlouvu, odpověděl úředník. Napsali jsme kupní smlouvu a plnou moc a ověřili podpisy na MU, dal jsem bratrovi velký techničák klíče a hotovo. Uplynuly dva roky a bracha nic nepřepsal a zjevně mu situace vyhovuje. Říká: auto je moje. Já na to nemám čas, nebudu přece platit za přepis nebo ekologickou daň tolik peněz. Já se Vás prosím ptám co mám udělat aby všechnu odpovědnost za vozidlo nesl kupující a Já mohl v klidu spát. Předem děkuji Zdenek

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

celp*
hodnocení

0x

Divná rada uředníků.Stačí auto odhlásit na nového majitele a už je to jeho starost.K tomu není třeba ani STK ani evidenčka.

ferda1954*

Máte problém jen v tom , že nemáte TP a pokud vám ho bratr nevydá musíte si zažádat o nový a pak je to již snadné , nazákladě kupní smlouvy odhlásíte auto na bratra. Možná vám vznikne problém , pokud je bratr ze stejného města , pak by mohli chtít abyste se dostavili oba.

doplněno 12.12.09 23:08:

Hlavně jim nelžete nesmíte nahlásit ztrátu TP ale odcizení.

ivanaz*
nesmíte nahlásit ztrátu TP ale odcizení.
proč?

hodnocení

0x

Udělejte na lajdáka bráchu fintu, ať Vám půjčí na pár dní velký TP, že si jen potřebujete nechat ofotit nějaké údaje nebo, že se chcete na něco podívat. Klidně mu dejte dobropis, že mu jej do 14 dní vrátíte. Mezi tím, co Vám jej dá, zajděte na MU a nechejte na něj auto přepsat podle uváděné kupní smlouvy. Jelikož jste psaným majitelem v TP a souhlasíte s přepisem, neměli by tam bratra k ničemu potřebovat. Alespoň tak to chápu já. Pak mu TP vraťte resp odevzdejte a máte pokoj. Prostě to zkuste. :D

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

Záleží na tom, kdy přesně jste na regisrtu vozidel byl, dnes počítačový program i legislativa umožňují provést odhlášku na jiného vlastníka i u auta které je v depozitu, stačí k tomu jen velký TP a vyplněná žádost, k registraci na bratra stačí protokol o evidenční kontrole na jeho jméno, auto bez technické přitom zůstane nadále v depozitu.tato možnost paltí snad o něco více než dva roky, předtím to skutečně nešlo.Ať Vám bratr půjčí velký TP, jdětě na úřad a nahlaště změnu vlastníka, bratr bude zapsán do mezikolonky vozidlo "odhlášeno-převedeno na", pak bude na něm, kdy se přihlásí a zda dočasné vyřazení ukončí.Pokud jste dočasně vyřadil auto v roce 2005, může být v depozitu věčně bez dalších správních poplatků...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]