Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám problém s levou přední pneumatikou u Peugeot 206. Začalo to tím, že v únoru mi z ní úplně unikl vzduch, ale po kontrole v servisu a opětovném nahuštění s ní už nebyly problémy a na vině tak mohl být dle servisu právě mráz. Každopádně od té doby drží tlak v pořádku, ale přesto jako jediná vypadá na autě jako mírně podhuštěná, předtím jsem si toho však nevšiml. Zvenčí jsem nenašel ani vypouklinu a při jízdě jsem také nic nezaznamenal. Je možné, že při úniku vzduchu poškodila váha auta vnitřní strukturu pneumatiky? Budu vděčný za každou radu, děkuji.
Pokud má pneu dobrý tlak a nejsou na ní žádné boule, deformace nebo praskliny, tak v pneuservisu taky nic nenajdou. Posuzovat pneu podle prohnutí boků snad ani nejde, to by jste musel stát na absolutní rovině, přesným měřidlem změřit výšku ráfků a k tomu ještě vzít v úvahu možnou rozdílnou výšku vzorků. A ještě je docela možné, že tahle pneu je od samého začátku jiné výrobní šarže, může mít trošičku jiné vlastnosti bočnic a jelikož jste to dosud nesledoval, tak vám to uniklo.
No nevím, autem už jezdím spousty let a nikdy se mi nestalo, že by mi vlivem mrazu unikl vzduch z gumy a to jsem jezdil i v - 35°C. To si myslím, že je dost pofiderní argument ze strany servisu.
Každopádně pokud jste po silně podhuštěné pneu jel, mohlo dojít k poškození bočnice - ale to přes net nikdo nedokáže určit, zjistí se to po vyzutí gumy v pneuservisu. Zažil jsem i ignoranta, který jel na takřka prázdné gumě cca 1km a po zutí se z ní vysypaly cca 2 hrsti gumové drti. Pak je guma na odpis
To že se Vám nestalo nikdy že by unikl vzduch třeba při změně teploty neznamená že se to nestává. Hlavní vinou je třeba koroze ocelového disku, v zimě třeba i koroze hliníkového disku se solí... Není to až tak neobvyklé, stačí se zeptat v pneuservisu... Často bývá i vadný ventilek. Dokonce se mi stala situace že jsem měl trojúhelníkový mikro kamínek zapíchlý do vzorku. Jednou ucházelo, jednou ne... Záleželo jestli kolo na něm v odstaveném stavu stálo či ne... Dlouho se k tomu propátrávalo...
jestli boky jsou více vyboulené při stejném tlaku více než u druhé pneu tak ji dej alespoň na zadní nápravu.Určitě bude načatá a je to o hubu.Bouchla mi guma na zadku a stačilo mi to bohatě.Když bouchne na předku tak při normální rychlosti se auto většinou neudrží na silnici a jde o život.Pořád je lepší koupit jinou než přijít o kejhák.
Na vypuštěnou pneumatiku jsem narazil po práci, takže jsem kolo ihned vyměnil za rezervu a po kontrole v servisu a nahuštění jsem jej nasadil zpět. Předpokládám tedy že pneu prostě ušla během mé pracovní doby, kdyby byla hodně podhuštěná už předtím, doufám že bych to snad poznal podle hluku při jízdě? Takže jediné řešení bude vyzutí pneu v servisu?
Pardon to jsem přehlédl. Když už jednou řekli, že jí nic není tak pochybuji, že ted něco najdou pokud nepůjdete jinam, kde je zase otázka jestli něco nenajdou jenom, proto aby jste si u nich koupil novou a nebo měli co opravovat.
Mně se taky občas zdá, že je nějaká podhuštěná, ale pokud je tlak OK tak už to neřeším ať si vypadá jak chce, když žádné další poškození není
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.