Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cesta do Italie,Rakousko-Jak staré STK?

Od: michal* odpovědí: 5 změna:

Zdravím,jedu Feldou do Rakouska,Itálie jaká je min.platnost STK před cestou do těchto zemí?Vadí,když budu mít na předku letní a vzadu zimní?Kdy končí v Itálii povinost zimních pneu?(v Rakousku to je do 15.4.).Povinná výbava a rychl.limity a dodržování pravidel znám.Děkuji za radu.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mathew
hodnocení

5x

Min. platnost STK taková, aby když tě budou kontrolovat byla minimálně na ten den platná. Pokud nebude nutné mít zimní tak nevadí. Povinnost zimních pneu v Itálii je podle jednotlivých regionů, protože na Sicílii jsou jaksi k ničemu že. Když napíšeš kam a kdy jedeš tak to třeba někdo najde

michal*
hodnocení

jedu 18.4.Jinak nemáš pravdu s tou STK některé země vyžadují dostatečný předstih její platnosti jenž nevím které země to jsou mám dojem,že Německo

mathew

To je nesmysl, protože by to muselo být i pro domácí což není a pouze pro cizince to být nemůže, protože by to byla diskriminace a EU už by to danému státu spočítala

michal*
hodnocení

Omlouvám se je to s cestovním pasem.Máma mě zblbla.Máš bod aspon)

hodnocení

1x

V životě jsem se nesetkal s kontrolou platnosti TK (STK je nesmysl, českou stanici technické kontroly v Německu opravdu nikdo nekontroluje*smich*) ani v Německu (cca 3x týdně) ani v Rakousku /cca 2x do roka). A jelikož jsou os letoška sjednocené i evropské předpisy, které se TK týkají, pak stačí, že je platná v okamžiku kontroly.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma platnost stk

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]