Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Havarijní pojištění

Od: torrrent* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

nechával jsem opravovat auto přes havarijní poištění, na krycí dopis. Spoluúčast mám 5 %. Pokud je krycí dopis, tak platbu za opravu si řeší servis s pojišťovonou mezi sebou. Jak je to s tou spoluúčastí? To mě pojišťovna pošle složeku? Nebo budu něco platit v servisu? Díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mytrix*
hodnocení

2x

Spoluúčast doplatíte přímo v servisu.

torrrent*
hodnocení

ok díky, já jen jestli si mám brát peníze, popř kartu

hodnocení

0x

Ještě upřesním - většinou bývá "5%, minimálně 5000,-Kč" - mrkněte se na podmínky smlouvy... A podotázka - viník poškození je majitel nebo je to poškozeno někým jiným? I to totiž může nastat, spoluúčast by pak neplatil pojistník, ale šlo by z povinného ručení viníka.

doplněno 22.03.18 18:10:

jj, jak píše kolega - *palec*

torrrent*
hodnocení

viníkem jsem já, jde z mého pojistení havarijního, spoluúčast je jak píšete 5% min 5000. tj při cene opravy 160 000, je to nějakch 8000 z mé kapsy.

Jeste doplním. Pojistení je na firmu, jsme plátci dph, tam se s tím také něco provádí?

mytrix*

Pokud jste plátce DPH, tak kromě spoluúčasti ještě doplacíte celou výši DPH. DPH si pak nárokujete v rámci odpočtu.

torrrent*
hodnocení

Ok a to predpokládám, že se tedy také děje v servisu? takze tech 5 % + 21 dph.

mytrix*

Ano přesně tak.

torrrent*
hodnocení

A předpokládám, že platba na fakturu by problém být neměl?

Jinak děkuji všem za rady

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]