Nejste přihlášen/a.
Zdravím, tak jsem dneska odnesl SPZ na úřad, že je dám do depozitu a nestačil jsem se divit. Přes to, že se i tady na poradně traduje, že pro uložení do deponie je podmínkou platná STK, tak se ukázalo že to není pravda. Paní na to mrkla a jen konstatovala že je to propadlé a nic dál neřekla.
Shrábla to z okýnka, strčila mi papír na 200,- poplatek a tím to haslo. Když mi předávala TP, tak jsem se ptal co se stane po roce, když bych to z depozitu nevytáhl a paní jen konstatovala že mě po roce maximálně požádají abych doložil že auto není ustájené na veřejné komuikaci, když to doložím, tak že už bez poplatku depozit prodlouží na neurčito. No nestačím se divit. Čekal jsem buzeraci a vyhrožování, že musím po 18 měsících nechat auto zlikvidovat ale ono se zdá že když si dárce orgánů nechám , tak dlouho, doud na něm budou použitelné díly, tak se vlastně nic dít nebude.
Máte podobné zkušenosti?
Ono je to asi jak kde.Na některých místech republiky jsou neskutečný blbové,kde toto by možné nebylo a jen alibisticky šlapou po lidech,aby nedej bože nemuseli jít někam makat a drží se teplého místečka zuby nechty.Prostě nic a nikdy,jen aby nebyla záminka z vyššího vedení je sundat z vyhřátého místečka na dopravce.Hlavně technici jsou pakáž.Jak jinak si vysvětlit,že někde stačí na vyřazení z evidence /co jsem četl na poradně/písemné prohlášení,že auto má na díly nebo na králíkárnu a podobně a jinde v republice s tím samým člověka vyhodí od přepážky?
Přitom dole na protokolu je kolonka o účelu ke kterému auto bude dál sloužit. Takže ten kdo dělal ty tiskopisy, počítal s tím že si lidi auto doma nechají. To se samozřejmě nehodí do krámu lobby likvidátorů která žije z toho, že rozebírá auta na díly a ještě se při tom tváří, že na tom je něco ekologického.
S vyzvednutím z depúozitu nepočítám. Mám ještě jedno stejné auto takže šlo jen o to, jak zrušit povinné ručení bez rizika sporu s českou kanceláří pro výběr výpalného a přitom nemuset auto darovat státu.
totaku, nechapu kde chodíš na podobné hlouposti, ke vložení do depozitu / vyřazení z provozu/ zákon nikdy nevyžadoval platnou technickou prohlídku
také nechápu proč bys měl po 18 měsících auto zlikvidovat
šíříš tady hlouposti a poplašné zprávy které se nezakládají na pravdě
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.