Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mokrá svíčka

Od: ka* odpovědí: 3 změna:
vyndal jsem svíčky a byly docela mokré, s autem jsem jen tak popojížděl po dvorku je to v pořádku? Je možnost nějak mechanicky ubrat směs? třeba kohoutek na vstřikovací liště? Motor je po výměně hlavy a mám nový katalyzátor o který se teď bojím. Po kolika km plynulé jízdy mám zkontrolovat stav svíček?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kaku
hodnocení

0x
Tak logicky svíčky budou mokré, když spalují benzin, kdyby se k nim benzin nedostal a byly suché, těžko by jste nastartoval, natož jezdil

vernon
hodnocení

0x
Ne, nikde ubrat nejde, protože u stříkačky je to nesmysl.
Svíčky se kontrolují po delší jízdě a po vychladnutí. Pokud by byly mokré, rozhodně ne od paliva...

honza11*
hodnocení

0x

Ahoj,

co to tady plácají " odborníci "?

1/ svíčky nesmějí být mokré.

2/ to se může stát, když se studený motor několikkrát nastartuje a za cvíli vypne - popojíždění. Motor běží na sytič.

3/ motor by se měl vždy vypnout až po dosažení provozní teploty.

4/ určitě se to nelíbí katalysátoru.

5/ já bych raději dal nové svíčky.

6/ ty staré později zkusit přehodit, ale na teplý motor a trochu to ihned protáhnout. Nebo vyhodit.

7/ pokud by to na ty staré svíčky /po výměně/ běželo normálně, tak by se daly použít. Taky podle toho kolik mají najeto.

8/ raději bych je po čase zkontroloval, jestli není některá černá. Pokud ano, vyhodit všechny.

Čau Honza

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]