Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Špatná nafta

Od: chlemtak odpovědí: 8 změna:
Zdarec chlapi. Mám Lagunu 1.9 dCi. Minulý měsíc mi začala za jízdy problikavat kontrolka servisu a nápisem CHECK INJECTION. Začal problikávat až při zahřátem motoru cca na sekundu a zhasl a tak celou cestu. Mezi 1.600 a 2.000 otáčkami jsem cítil náhlý pokles výkonu, jakobych na půl sekundy pustil plyn. Když se rozsvítilo za jízdy, motor přestal táhnout a zhaslo až když jsem pustil otáčky na volnoběh. A to každou jizdu.
Má první teorie byla špatná nafta, protože toto začalo až po natankovani na neznámé benzince. A dnes se mi potvrdila, natankoval jsem plnou, Vervu jako obvkyle a je po problému. Takže určitě nafta.
Má otázka zní: čím to je? Voda v naftě? Nebo nějaké příměsi? A co ten pokles výkonu? Nějaká "obrana" motoru proti zničení?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

a palivový filtr byl vyměněný kdy? teď bych ho určitě vyměnil...

chlemtak
hodnocení

To právě nevím, určitě to mám v plánu...

mathew
hodnocení

0x

Jaká byla ta neznámá benzinka? Možná ta nafta nebyla úplně v pořádku, ale taky nemusí být úplně v pořádku motor a v kombinaci to začne dělat binec.

chlemtak
hodnocení

Benzinka Voříšek, za Domašínem u Rychnova. Tankoval jsem tam poprvé. A naposledy

olin*
hodnocení

0x
Motory HDi a TDCi jsou na kvalitní naftu náchylné. Prostě jen kvalitní ropu(naftu).

jenda2*
hodnocení

0x

Voda v naftě při současných mrazech? Tak to asi ne.

chlemtak
hodnocení

Tak pardon, nevím čím by mohla být nafta nekvalitní. Proto tam je ten otazník ;)
jenda2*

V mrazu voda standardně zmrzne do kapek a ty jsou na dně nádrže. Kdyby tedy nějaká voda měla být v nádrži. Ale na cestě do nádrže je několik cisteren, takže v tomto problém nebude. Ale může to být špatné cetanové číslo a další parametry.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]