Dobrý den, mám škodu o2 a od nehody a opravy vozu mi neustále uniká kapalina. Kontroloval jsem jestli voda někde neutika a všechny možné spoje jsou v pořádku a suche. Jednou jsem viděl že byla voda rozcakama po celém chladící a motoru, nejspíš asi to rozházel ventilátor. Když jsem doleval vodu do nádobky, tak mi víčko skoro nešlo povolit a po sundání tam byl hrozný tlak. Zkusil jsem tedy nechat povolené víčko, ale jediný výsledek byl, že voda vydrží než vyteče nájezd cca 150-200 km. Šel jsem tedy dál a všiml jsem si, že se mi zvláštně ohřívá motor. Pokud autu dám zabrat celkem rychle vystřelí teplota na 90, ale když hned někde zastavím teplota jde dolu cca od 5 stupňů. Mohlo by vadné čidlo způsobovat přetlak a následky únik kapaliny? Jedná se o motor 1,9tdi 77kw. Děkuji za rady a odpovědi.
Jestli jsi to otvíral na horkým motoru tak je normální že po povolení víčka to bylo natlakovaný. Jestli byl motor ještě studený a už to bylo natlakovaný tak ti taky může motor tlačit do vody přes těsnění pod hlavou. Koukal jsi na víčko oleje kolik je tam emulze? Troška by byla v pořádku, to je běžný zimní kondenzát ale jestli je tam centimetrový nános bílého bláta tak máš vodu v oleji a je po záhadě kam se ztrácí.
Jestli ti de voda z nádobky tak bud termostat tim bych začal nebo těsnèní pod hlavou Z toho co píšeš bych to typ na to tèsnění Máš po jízdě natlakovaný tvrdý hadice? Když otevřeš expanzku de voda ven? Co topení topí netopí? To vše ukazuje na těsnění Ta voda okoukni chladič je možný že při nehodě rupnul a teče
pavel145
Chladič byl dávaný nový takže tam bych problém neviděl...
Vetšinou voda vyteče ven a pod autem je louže nebo pomalu utíká i při jízdě, ale snad jednou jedinkrát se mi stalo, že louže nikde a voda byla pryč... auto celou noc a den stálo u baráku a když jsem přišel začalo to řvát, že nemá vodu. Když otevřu nádobku po jízde, tak se tlakem voda co zbyla vytlačí do nádobky. Topení mi přijde, že jede normálně na naftu normálně začně foukat teplý vzduch kolem 5-10 minut nikdy jsem to nestopoval přesně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.