Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Renault Laguna 1,6 16V ulévá se

Od: cl odpovědí: 4 změna:
Dobrý den. Mám problém s výše uvedeným autem. Jezdilo bezva bez jakéhokoliv náznaku problému. Večer přijedu a druhý den už nechytla. Respektive jo ale tak nějak kokrhala na 3 a půl válce, nezvedla se do otáček a chcipla. A pak už nic. Svíčky mokré. Dal jsem jiné. Zase mokré. Kouknu do válců a tam normálně hladinka benzínu. Nechal jsem otevřené vyschnout. Dám vypálené svíčky, pokus o start pár zážehů a pak už zas nic. Jen smrad benzínu. Diagnostika mlčí. Po čem jít?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Směs řídí lambda. Pokud by před ní byla díra ve výfuku vyhodnotí směs jako chudou a přidá benzín. Další závada co by to mohla způsobit je váha vzduchu. Ty 1.6 16v na ní dost trpěly. Nejsem ale automech jen majitel stejného motoru tak mě nekamenujte jestli je na vině něco jiného.
doplněno 20.03.18 18:08: Jinak jsou tam 2 snímače otáček které kdy z nedají signál, tak motor nedá jiskru. Ten spodní je lehce přístupný tak bych ho preventivně vyčistil.

cl
hodnocení

Děkuji za každou radu. Výfuk je ok. Snímač na setrvaku jsem zkoukl a byl úplně čistý. Asi nebude už původní. Každopádně svíčky
jiskru hází pořádnou.

hodnocení

0x
U těch aut běžně odchazej zapalovací cívky to že hazej jiskru nic neznamená tady bych si typ že bude problém
Ale pokud se to ulejvá moh by bejt problém se vstřikem nebo jeho ovládáním
Mě se třeba na oplovy stalo že přebíjel altík odpálil řj motoru a vstřik na třetím válci zústával trvale otevřen
Pak se to ulejvalo jak blázen ale motor natočit šel
Ja bych to viděl nejdřív na kontrolu veškerejch pojistek a pak diagnostika
cl
hodnocení

No cívky jsou všechny původní. Odchází spíš u Megane. A kdyby odešla jedna tak myslím že bude mít větší snahu chytit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]