Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Optimalni rychlost pro najezd na retarder

Od: roman5 odpovědí: 6 změna:
Dobry den, zajimalo by me jaka je idealni prejezdova rychlost betonoveho zpomalovaciho prahu? Dnes jsem jeden prejel a ze spodku auta se ozvala rana a to jsem jel podle me nejvys 30 km/h, vubec nevim co to mohlo byt...co nejhorsiho by se mohlo stat kdybych jel i vic treba 50 km/h abych vedel na co se mam kdyztak zamerit...diky.
Optimalni rychlost pro najezd na retarder

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mathew
hodnocení

0x

Na té fotce je nějaká drobná nerovnost jakých jsou na silnicích 2. tříd a horších stovky a jezdí se přes ně i 100km/h a nic se neděje. Jestli na tomto hrbolku při 30km/h něco bouchá tak bych zkontroloval stav podvozku

hodnocení

0x

Třicítka by měla být OK, ale není retrarder, jako retarder - třeba v Kyjích mají podobně vyhlížející, ale ukrutně vysoké prahy, takže auta s nižší světlostí pravidelně chytají ,,břichem´´.

alfi

Jo, přesně ty Keje směrem na Náchodskou - Čerňák - to mě jednou tak zvedlo ze sedačky (není to tam nijak hrubě vyznačené - ale "hrubé" to je) , že jsem se praštil v dodávce hlavou o střechu. Myslím, že je to nejhorší retartardér v republice, navíc jezdím po celé ČR a nikde nic takového není! Měl by se odstranit - v zájmu bezpečnosti provozu (stejně tam nikdy nikdo nepřechází, nebo si počká...), moji kamarádi z bývalého Žižkova tam "nechali" už mnoho oil-van u aut. Je to brutalita, navíc špatně označená v dnešní době! Navíc retardéry (ultimativní - jako v tomto případě) zvyšují produkci zplodin z aut, která musí nejdříve brzdit (dříve Osinek) a pak zase zrychlovat (Newtonovská mechanika) - a to je špatně!

Spočítejte si to např. pro kamion cca 40Tun - brzdění, a pak rozjíždění na 50km ryclost, nebo radši ve mestě méně, dle situace, ale to stejně spolyká hodně decilitrů naftičky. - -- Jasně, je to jedno, pokud jezdíte pro zaměstnavalete - je to FUK! Ale pokud bude Vaším majetkem i Váš kamion, je to jiná třída! Alfi..

instalater*
hodnocení

0x

Zdravím , pravděpodobně čerstvý řidičák viď? Jaká je nájezdová rychlost na spomalovací práh se nedá říci , ale časem získáš na tyto věci určitý cit a půjde to vpohodě samo. Každý práh je jiný stejně jako každé auto. Jinak to přejede sporťák a jinak SUV. Také záleží v jakém technickém stavu to auto je - hlavně tlumiče. Kromně spomalovacích prahů se na nás chystá ještě jedna lahůdka. Když projedeš obcí nad povolený limit , tak je kamera propojená s místem kde se a teď nevím jak to přesně napsat vytvoří díra. prostě vyříznou část silnice a vsadí tam nějaký kus ovládaný asi hydraulikou který se bude propadat. Pro motorkáře to bude super, ale zase kšeft pro havrany. První by měl být někde v obci pod Brnem.

roman5
hodnocení

Auto je to nove octavia najeto cca 5 tis km takze tlumice by meli byt v pohode, jeste zasilam fotku presne toho co jsem prejel, ale je to po tme focene takze nic moc videt...
Optimalni rychlost pro najezd na retarder #2

majsterjoe*
hodnocení

0x

No tak nová škoda octavia s 5000 najetými kilometry mi situaci vysvětlila.

Máš nové auto a hodně se o něj bojíš. Časem se to poddá, retardéry jsou určeny pro zpomalení vozidla obzvlášť v místech, kde se pohybují chodci. Takže poloviční rychlost předepsané 50, A věř že na cestách potkáš nejen vyšší retardéry, ale i různé nerovnosti, vjezdy,skoky a díry kterých si nemusíš všimnout ani v 80km/h a to už bolí více ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]