Nejste přihlášen/a.
jak "silná" by byla nejideálnější baterie do fiat brava 1,4 16V
není 60Ah zbytečně moc silná?
kolega z práce uvažuje o 60Ah, ale mě se zdá že je to zbytečně moc a pak taky bude dražší,že?
díky za odpovědi
Do Brava se montovala 45 Ah baterie pokud šlo o model bez větší el. výbavy. Vybavenější modely mají kapacitu baterie 54 Ah. A co se týče baterií Starline - jedná se o ekonomickou třídu autobaterií, které pro společnost Auto Kelly dodává firma Varta.
Jestli že tam máte klimatizaci a komfortní vybavení, tak uvažujte o baterce okolo 50Ah a více.V zimním období to oceníte.
má tam akorát, centrál + el. ovl. přední okna, jinak nic víc co se týče komfortu
P.S. a nemá 16 ventil, ale 12 ventil
Tak pokud si myslíte, že klimatizace nemá vliv na kapacitu baterie tak je každá debata zbatečná. Koukám že máte opravdu jen všeobecné znalosti,
Dobře, odůvodněte mi tedy čím je způsobený větší el. odběr. Elektromagnetickou spojkou kompresoru?
Celá soustava klimatizace bývá řízena el. ale hlavně při zapnuté klimně běží větrák chlazení a ten také dost bere proto se do aut s klimou montují silnější alternátory a dávají i aku s všší kapacitou. Dnešní moderní auta plné eleckroniky vám klidně přímo okážou po napojení na počítaž ,že máte malou kapacitu baterie.
To celou sestavou myslíte pár snímačů, popř pulsní generátor na naklápění vačky kompresoru? Ventilátor většinou mívá dvě rychlosti. První rychlost má docela malé odběr. Druhá se spíná až při odpravdu vysokém tlaku chladící kapaliny. I kdyby se jednalo o automatickou klimačku s ŘJ, není to až tak katastrofální odběr.
Pepánek nemá pravdu.Já vlastním Bravu 1,6 16V a mám baterii 55 Ah.A před touto jsem měl 56 Ah.Můj výmysl to není,mám to ze zn.servisu.Baterie 45 Ah je slabá,to poznáte při startování v mrazech.
Když nemám pravdu, tak mi řekněte jak klimatizace zatěžuje elektrickou soustavu. A 45Ah naprosto stačí!
Já se ale s Váma o žádné klimatizaci nehádám a taky to netvrdím.Ale tvrdím z vlastní zkušenosti,že 45 Ah je málo.Mám kamarády,kteří vlastní fiaty Bravy a Tipa a nikdo z nich nemá baterii menší kapacity než 50 Ah,...tečka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.