Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prostorné ojeté rodinné auto

Od: evina* odpovědí: 13 změna:

Prosím typ na prostorné rodinné auto (ojeté), asi v benzínu, denně najedu 30km a 2x ročně dovolená, s nízkou spotřebou a bezpečné (2 dospělí 2 děti).

Cenově do 130tis.

Nyní máme Fabii 1,4 krátko a Fabii 1,2 combi. Ta 1,2 jede šíleně, když jsme plně naloženy tak to jede fakt pomalu o přdjíždění se nedá vůbec uvažovat...navíc na dovču musíme mít rakev a kolikrát ještě vozejk.

Uvažuji nad opel zafira, sharan, galaxy, alhambra, c max, s max.

Nemám vůbec zkušenosti, potřebuji poradit, přemýšlela jsem i nad octavii, ale přijde mi malá a dost se krade :-/

Děkuji za typ.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Pokudd uvažujete o kategorii aut MPV s benzínovým motorem, tak ta spotřeba nebude příliš nízká. My jsme měli C-Max s benzínem 1.8, bylo to velmi dobré auto akorát ta spotřeba byla mezi 7-8 litry, po městě na couračkách i víc. Známí nají Citroen C8 předělaný na LPG a velmi si jej chválí.

lucie*
hodnocení

1x

Jsme naprosto spokojeni s Renaultem Espace,krásné silné auto,fakt jej miluju*srdce*.Bohužel máme smůlu na mechaniky a prvního Espace nám odrovnali.Cena 80tis,1,9,v naftě,spotřeba cca 6-7l. a kdybychom měli dobrého mechanika jezdí dál,jen s menšíma opravama.Ovšem v benzínu moc nejsou,ale dá se sehnat.

Při další koupi jsme zvažovali zda menší auto nebo opět Espace.Děti jsou malé,nohama kopou do sedaček+dvojčecí kočár,chlap je také vysoký,takže sedačku má šouplou hodně dozadu.Děti povyrostou budou taky velcí+kola,kroužky...takže vyhrál Espace.Sedačky má "kusovky"takže jsme děti rozmístili po autě:-Dsedí skoro v kufru,kočárek se vejde bez rozložení,celkově je auto pohodlné v porovnání s chlapovýma služebníma autama.Zkusili jsme "normální"auto od rodičů a nešlo by to.Už jsme rozmlsaní prostorem,možností posunování sedaček do všech směrů.

Bohužel u ojetých aut člověk neví do čeho jde a mám nepomohl ani mechanik při koupi a jak nemáte dobrý poctivý servis,tak můžete dopadnou jako my s prvním Espace.U druhého jsme s opavami počítali,ale ten byl v jiné cenové relaci a je to jiný příběh;)Kamarádka měla stejně starou Zafiru(benzin) a byla také dlouho spokojená a Bratr(i kamarád) nedá dopustit na Multiplu(benzin)

Prostorné ojeté rodinné auto
Kdyż Espace IV tak s 2,0 dCi (96,110,127kW) od roku 2006.
Tento motor najede bez potíží 300tkm.
evina*

Ten espace vypadá také dobře, děkuji za tip :)

lucie*

evina-nám hlavně sedl,že není"vajíčko",takže se do něj v poho naložil celý dvojčecí kočár,kola...kufr není zkosený,takže je praktičtější.Dělené jednotlivé sedačky-když byla grilovačka,nahodili jsme všech 7sedaček a odvezli večer všechny domů.Jinak vozíme vzadu jen dvě,zbytek je schovaný v garáži.Třeba Zafira má sedačky sklopené v podlaze,to nám přišlo nepraktické a zbytečné je pořád vozit.Také milujeme design přístrojovky,vysoký posez,supr výhled a pohodlnost auta.Po udělání řidičáku jsem sedla rovnou do něj a naprosto v poho,nejlepší s toho co jsem zkusila(možná bych si teď přála ještě větší auto:-D)

break
hodnocení

1x

třeba C-Max a S-Max je docela rozdíl...Nicméně po přejití z Fabie bych šel klidně do C-Maxe, je to na podvozku FoFo 2, takže skvěle agilní, podvozek nemá problém do 250 000km i na našich cestách, záleží ale na typu obutí a sytlu jízdy.Není problém, že se to neunaví i přes 300 000km...Velikostí je super, má dost přihrádek a bývá i slušně vybavenej.Rozhodně bych se poohlížel po něčem, co má výhřev předního okna, je to super věc.

Pokud jde o mechaniku, tak na Duratec je spoleh.Stačila by i 1.6 16V, je hodně svižná nebo její silnější varianta Ti-VTC.Je s tím hodně příjemný svezení a díly na to nevychází nikterak draze.Rozvody jsou řemenem a nejsou cenově drahý.

Pokud jde o silnější benzín, tak tam u 1.8 a 2.0 už je řetěz...Oba motory jsou celohliníky.

Převodovky držáci.Co se týče karoserie, chce to nekoupit nic po fušérský opravě.Jinak na korozi moc netrpí.

Rozhodně za ty prachy šikovný, prostorný auto, se kterým je sranda a nestojí moc peněz...Nicméně koukl bych na všem místě i na Focuse v kombíku.Do těch peněz se vlezet za poslední model druhý generace a ještě zbyde na servis

dave76*
hodnocení

0x
Dobrý den,
projděte si na netu recenze na Vámi vybrané vozy.Určitě jich najdete hodně,ať odborných,nebo od uživatelů.Ještě bych za sebe přidal Seat Altea XL,docela povedené mvp a pokud by Vám stačilo kombi,pak doporučuji Toyotu Avensis 2.0 benzin od roku 2004.Snad Vám to pomůže.Hezký den.

hodnocení

0x
Za mě plná spokojenost s Volkswagen touran.
doplněno 17.03.18 14:34: Jsme 2+2 a na hory, k moři i na kola bezproblemu.

mathew
hodnocení

0x

Jste si jistá, že se do těch vybraných aut vlezete? Podle popisu si tím totiž nejsem moc jistý a MPV s rakví na střeše bude dost vysoký a užraný a na méně jak 10/100 ani nemyslete. Já bych raději vzal normální kombi např. Citroen C5 na normální ježdění to bude mít normální spotřebu a když pojedete na dovolenou tak dáte na střechu rakev. Navíc je ze všech nejbezpečnější, protože má nejnovější konstrukci a ne nějakou z 90 let.

Nebo pokud MPV tak Chrysler Grand Voyager objem kufru 900-4000l což je 1400l víc než májí ta evropská auta to nemluvím o tom, že bude novější, vybavenější a v lepším stavu.

evina*

Ano, koukala jsem že slušnější auta jsou cenově trochu jinde, možná by stačilo i kombi, Citroen C5 je větší jak octavia combi?

mathew

Samozřejmě, že je větší také bude za stejnou cenu novější, vybavenější a v lepším stavu

Rozměry: auto-data.net/...

auto-data.net/...

hodnocení

0x

Nedávno jsem koupil opla merivu 1,6 a můžu říci super, zkuste si ho u někoho prohlédnout:)

krtek66
hodnocení

0x

Seat Almara nebo WV Caddy :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]