Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tažení vozidla bez registrace

Od: jirkabrabec* odpovědí: 15 změna:

Dobrý den,

Lze táhnout automobil (N1 - dvoumístný picup) který nemá rz za osobním automobilem? Je to dovoz koupený v ČR bez registrace. Pojištění má podle VIN kódu platné. Emise platné. STK v pořádku až na to že nemohli přečíst typ motoru. Mohu to po vyřízení na úřadě odtáhnout na STK z důvodu vyražení typu motoru + fotodokumentce?

DĚKUJI Jiří Brabec

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

celp*
hodnocení

3x

Dobrý večer.Nelze.Na vlek s tím.

jirkabrabec*
hodnocení

*zed* Děkuji tak to mě ten odtah zrunuje. A netušíte z jakého důvodu. Protože podle zákona 361/2000 Sb. § 34 Vlečení motorových vozidel není nic o rz.

Děkuji

nespokojenyurednik

podle zákona č.56/2001Sb. nemá na silnici vozidlo bez registrační značky co dělat. Není to povoz tažený koníkem,ale silniční motorové vozidlo. Pokud dostanete na úřadu čistopis technického průkazu, musíte mít k tomu platnou pojistku a registrační nebo zvláštní registrační značku, jednorázovou nebo trvale manipulační. Na tu má nárok jen ten, kdo opravuje a současně prodává motorová vozidla, trvale manipulační ZRZ je plechová , zelené písmo na bílém podkladu, jednorázová je papírová zelená a platí 10 dnů ode dne vydání a lze s ní jet jen z opravny nebo prodejny do místa registrace.Nevím, kdo Vám prodal problematické auto s nečitelnými identifikačními znaky, nemusel jste takový kousek kupovat. VIN na rámu u normálního auta běžně nerezne, i štítky na motoru bývají čitelné po celoui dobu životnosti auta. Pokud se s nima nemanipuiluje..Někdy stačí postříkat je speciáním přípravkem, očistit hadříkem čísla jsou krrásně vidět.

Odtah stojí v průměru 10 Kč na kilometr, ceny jsou smluvní.

nespokojenyurednik

ať Vám dovozce-prodejce vydá jednu papírovou zvlástní registarční značku, nebo ať Vám dá slevu. Je to vada, která brání řádnému užívání a registraci, pokud Vám na to neupozornil, a Vy jste to nezjistil,l máte ne to nárok.

jirkabrabec*
hodnocení

Nejedná se o VIN číslo ale o typ motoru. On tam je je i čitelný ale je na hlavě motoru a podle STK musí být i na bloku kde ho nenašli. Technickou to prošlo bez vážných nebo nebezpečných závad a prý se to často stává. Když se mění motor tak dají bez čísla. Od autorizovaného prodejce mám papír že ověřil typ motoru a ten sedí., Teď mám jí na úřad a požádat aby si vyžádali vyraření +fotodokumentaci. To ale dělají pouze na STK. Když jsem to kupoval netušil jsem že musí být typ motoru na b loku a ne na hlavě.

Děkuji

nespokojenyurednik

Je otázkou, proč typ motoru na bloku není...Byl motor před prodejem opravován? Byl vyměněn blok, nahrazen blokem z jiného typu a původní číslo vybroušeno? Když přijdete na úřad za mnou, pošlu Váš za výrobcem, resp.akreditovaným zástupcem značky, aby Vám zajistil bezpečnou identifikaci motoru, kterou budu chtít doložit písemným povrzením uvedeného subjektu, že v autě je namontován typ motoru, který do auta patří, nebo že tento typ motoru nemá vyraženo označení typu na bloku ale jen na hlavě motoru.Důležité je to, co přesně Vám technik typu "K" na STk po kontrole auta napsal do protokolu.

jirkabrabec*
hodnocení

Typ na bloku není asi z důvodu výměny bloku technik na STK říkal že se to v něměcku neřeší oni ve velkém tech. průkazu nemají zapsán ani typ ani číslo motoru, jen nějaké číslo pod kterým se to eviduje. Prý když odejde motor tak ho vymění. Od známého vím že když mění motor tak dávají bez čísla (bez typu). Před prodejem auto z větší pravděpodobností nijak opravováno asi nebylo. Nevím to na 100% ale akreditovaný zástupce značky Ford asi jsou ... www.fordkriz.cz ... jsou uvedeni i na strankách ford jako partneři. Toto potrvzení od nich mám. V protokolu je v poznámce napsáno : Barva dle TP. Typ motoru vyplněn podle měření emisí, na vozidle nenalezen.

Děkuji.

nespokojenyurednik

jde o to, koho myslíte označením autorizovaný prodejce.Pokud se jedná koncesionáře značky,s potvrzením o výměně bloku motoru tímto subjektem bych se možná i spokojil, na úřadu ale musíte vše podrobně doložit.Pokud prodejce ví, že má být na bloku motoru vyraženo označení, která tam není, měl Vám to zajistit před prodejem.V původním příspěvku jste uvedl, že číslo typu motoru není čitelné, tak teď nevím, je na bloku motoru nějaké nečitelné číslo, nebo není? Číslo motoru se neregistruje, označení typu motoru ano.

jirkabrabec*
hodnocení

Myslím že prodejci to bylo jedno jen aby to prodal. A to že já neznám všechny zákony je moje chyba. Neznalost neomlouvá. Tak ještě jednou asi jsem to špatně napsal. Typ motoru je čitelný na hlavě motoru. Na bloku motoru typ motoru nalezen nebyl. V předchozím příspěvku co jsem psal "bez čísla motoru" myslel jsem tím jakékoliv označení toho motoru.

Děkuji

ladislavtikal*
hodnocení

0x

muzete ho tahnout nepotrebujete zadnou otahovu ale musite splnit vse co je treba pri tazeni

velice špatná odpověď, nemůžete táhnout neregistrované vozidlo! Pane Ladislave, mýlíte se.

ladislavtikal*

jakto ze ne? od kdy?

Ladislave, tuším že jste nepřečetl dotaz správně. Pokud nemá značky, není registrované, není schválené, nemůže na silnici. To je fakt od doby co se udělala pravidla dopravy.

Nebo máte argument na přesvědčení? Asi ne...

Přeji hezký podvečer.

ladislavtikal*

precetl blbe jj

Ladislave to nevadí, hlavně že si rozumíme.

Nejhorší je tahat auto na řetězu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]