Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, koupil jsem vůz který je v pozůstalosti po zemřelém. Dědické řízení ještě není uzavřené, dostal jsem ale ověřenou listinu ve které je od soudního notáře uveden pán co mi vůz prodal jako "Správce pozůstalosti v plném rozsahu" bylo mi řečeno že tato listina dokazuje to že správce může s majetkém (vozem) nakládat i za účelem prodeje s tím že peníze co jsem za vůz dal jsou dále předmětem dědictví. Od tohoto Spravce pozůstalosti mám i ověřenou plnou moc k přepisu vozidla.
Bude tedy možné vozidlo bez problému přepsat na úřadě? Děkuji za odpověď Honza
bude, je nutné předložit protokol z evidenční kontroly ne starší 30 dnů a zelenou kartu - doklad o povinném ručení
usnesené pověřeného notáře je v podstatě rozhodnutím soudu 1.stupně a žádný úřad o tom nebude polemizovat...vlastnické právo určuje v těchto případech pouze soud, registr vozidle pouze dodatečně zapisuje skutečnost která již nastala
Bude,ale až po uzavřeném dědickém řízení.Do toho bych nešel ani za auto za korunu.Proč se nezeptáte přímo na úřadě jestli na Vás přepíšou ten vůz? a jestli je to v pořádku? Kdejakej papír může napsat kdokoliv a peníze inkasovat taky a ...
Máte to nějak podložené nebo to je Váš osobní názor? Na úřad samozřejmě půjdu ale až v pracovní dny. Ono se to lehko řekne ( ověřit, když jste 250 km na autě mimo úřední hodiny)...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.