Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě vozidla z dědictví

Od: jann* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, koupil jsem vůz který je v pozůstalosti po zemřelém. Dědické řízení ještě není uzavřené, dostal jsem ale ověřenou listinu ve které je od soudního notáře uveden pán co mi vůz prodal jako "Správce pozůstalosti v plném rozsahu" bylo mi řečeno že tato listina dokazuje to že správce může s majetkém (vozem) nakládat i za účelem prodeje s tím že peníze co jsem za vůz dal jsou dále předmětem dědictví. Od tohoto Spravce pozůstalosti mám i ověřenou plnou moc k přepisu vozidla.

Bude tedy možné vozidlo bez problému přepsat na úřadě? Děkuji za odpověď Honza

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

xenofob
17.03.18 17:18
hodnocení

1x

bude

xenofob

bude, je nutné předložit protokol z evidenční kontroly ne starší 30 dnů a zelenou kartu - doklad o povinném ručení

usnesené pověřeného notáře je v podstatě rozhodnutím soudu 1.stupně a žádný úřad o tom nebude polemizovat...vlastnické právo určuje v těchto případech pouze soud, registr vozidle pouze dodatečně zapisuje skutečnost která již nastala

jann*
hodnocení

Děkuji za normální odpověď k tématu. Doufám že máte pravdu, v týdnu se to dozvím na úřadě. Přeji hezký den Jan

pepan*
hodnocení

0x

Bude,ale až po uzavřeném dědickém řízení.Do toho bych nešel ani za auto za korunu.Proč se nezeptáte přímo na úřadě jestli na Vás přepíšou ten vůz? a jestli je to v pořádku? Kdejakej papír může napsat kdokoliv a peníze inkasovat taky a ...

jann*
hodnocení

Máte to nějak podložené nebo to je Váš osobní názor? Na úřad samozřejmě půjdu ale až v pracovní dny. Ono se to lehko řekne ( ověřit, když jste 250 km na autě mimo úřední hodiny)...

Vy nemáte telefon a internet*sok**sok**sok*

jann*
hodnocení

Prosím rádoby chytré komenty číst nepotřebuji. Ověřoval jsem to v danou chvíli jak jen to bylo možné. Zájmá mě něčí osobní zkušenost a ne číst to jak je každý po bitvě generál... Děkuji za stupidní reakci a teď už prosím jen ty normální...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]