Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mz etz 150 A1 přepis na 125

Od: mz odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, mám MZ etz 150 a řidičák skupiny A1. Vím že mz 150 kvůli svému objemu nemůžu řídit. Je tedy nějaký způsob jak bych mohl na tomto motocyklu legálně jezdit? například nějakým způsobem přepsat objem v tp na 125?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

No,on má A1 takže žádný automat nepotřebuje.Potřebuje pouze snížit objem o 25 cm3.Ale i tak to nepůjde.Ale můj synátor měl to samé ,jezdil s tím tři roky, asi 6x policejní hlídka a vždy to přehlédli nebo nechtěli řešit*nevi*

danys*
hodnocení

2x
Viděl bych to na výměnu válce na 125 a poté stejný nebo hodně podobný postup jako když škrtiš kW na moto.
Jinak tu mz sníženou na 125 i papírove jsem viděl nedávno v inzerci. Takže to jde,ale levný to asi nebude.
Pokud budeš jezdit s A1 na 150 ccm, spousta policajtů té řešit nebude,kamarád tak taky před x lety jezdil,ale problém by nastal při dopravní nehodě a kdyby měla pojišťovna plnit
Jinak pro méně chápavé: on má A1 a je mu 16 let,takže do 125ccm a 11kw. Nějaké dodělání na A2,A nepřipadá v úvahu

hodnocení

0x

Není to možné.

hodnocení

0x
A převodovku uděláte automatickou?
danys*
Vy ze sebe děláte automaticky hlupáka :-D

hodnocení

0x

Ano je ta možnost- stopadesátku prodat a koupit stodvacetpětku s variátorem,nebo lepší varianta-udělat kurz v AŠ na velké moto tedy sk.A.

xenofob
hodnocení

0x

tebe také nelze přepsat na holku bez patřičných úprav a bez dodržení zákonných postupů...přestavovat 150 na 125 ccm mi přojde neekonomické...

údaje o motoce nevznikají zapisováním ani přepisováním ale jsou výsledkem schvalovacího procesu, původní schválení lze změnit jen jiným movým schválením, k novému scvhálení musíš absolvovat nějaké schvalovací zkoušky a doložit jejich výsledek protokoly, v tomto případě by to byla jedna ze tří českých technických zkušeben...Dekra, TUV nebo TZV...

Vydá se nové schvalovací rozhodnutí a vše se pak "přepíše"

Talže ano,. dá se to "přepsat"

A pokud jde o další část dotazu - jak legálně jezdit na motocyku, který legálně nemůžeš řídit, doporučuji položit jí psychologům, nejlepší z nich je dr. Chocholoušek

dobrejfob
hodnocení

Pane Xenofobe, na Xenofobii zase nejlepší dr. Čudák *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]