Dobrý den, Dne 30.12.2016 jsem uzavřel kupní smlouvu na automobil škoda Fabia za 65000 Kč.. Byl jsem povinen automobil přepsat na sebe v závislosti na plnou moc na dobu neurčitou od původní majitelky, neučinil jsem tak z důvodu dlouhodobého pobytu v zahraničí. Dne 15.12. 2017 jsem automobil prodal za 50000 s tím aby si pán auto psané ještě na původní majitelku přepsal na základě plné moci odemne a původní plné moci vedené na majitelku. Zjistilo se, že na paní je ovšem vedena exekuce a tím pádem i na auto. O tomto jsem NEMĚL nejmenší potuchy! Jak mohu nyní situaci řešit, hrozí mi trestní stíhání? Jsem povinen vypaltit kupci peníze zpět a realizovat tak ztrátu? Předem Děkuji za případnou odpověď.
exekutor samozřejme pořídí soupis věcí a dlužníka -povinného vyrozumí o zákazu nakládání s tímto majetkem, exekutor tak činí z pověření soudu a prodejní smlouva na auto které je v tomto soupisu může být proto neplatná...-jde o to kdy se stala exekuce vykonatelnou
bůhví jak to bylo ale podstatné je že jste porušil dohodu s paní o přepisu auta a současně i zákon podle kterého se změna vlastníka provádí v 10-denní lhůtě...
stačilo se zachovat normálně podle dohody a možná by vše proběhlo bez komplikací
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.