Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej auta v exekuci

Od: petrnov odpovědí: 3 změna:
Dobrý den,
Dne 30.12.2016 jsem uzavřel kupní smlouvu na automobil škoda Fabia za 65000 Kč.. Byl jsem povinen automobil přepsat na sebe v závislosti na plnou moc na dobu neurčitou od původní majitelky, neučinil jsem tak z důvodu dlouhodobého pobytu v zahraničí.
Dne 15.12. 2017 jsem automobil prodal za 50000 s tím aby si pán auto psané ještě na původní majitelku přepsal na základě plné moci odemne a původní plné moci vedené na majitelku. Zjistilo se, že na paní je ovšem vedena exekuce a tím pádem i na auto. O tomto jsem NEMĚL nejmenší potuchy!
Jak mohu nyní situaci řešit, hrozí mi trestní stíhání? Jsem povinen vypaltit kupci peníze zpět a realizovat tak ztrátu?
Předem Děkuji za případnou odpověď.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mathew
hodnocení

2x

Kdy byla na paní uvalene exekuce? To bude dost důležité pro určení toho, kdo má problém

xenofob
hodnocení

1x

exekutor samozřejme pořídí soupis věcí a dlužníka -povinného vyrozumí o zákazu nakládání s tímto majetkem, exekutor tak činí z pověření soudu a prodejní smlouva na auto které je v tomto soupisu může být proto neplatná...-jde o to kdy se stala exekuce vykonatelnou

bůhví jak to bylo ale podstatné je že jste porušil dohodu s paní o přepisu auta a současně i zákon podle kterého se změna vlastníka provádí v 10-denní lhůtě...

stačilo se zachovat normálně podle dohody a možná by vše proběhlo bez komplikací

lahyv
hodnocení

0x

Tohle je jasná právní vada, která znemožnuje registrovat a provozovat zakoupené vozidlo.

Pro kupujícího je to jasný důvod k odstoupení od kupní smlouvy. Vrať peníze.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]