Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Platnost LPG nádrže v TP - passport

Od: fatalwir® odpovědí: 3 změna:

Zdravím, nechal jsem v autě vyměnit plynovou nádrž, protože letos měla končit její "životnost". K nové nádrži jsem však od servisu dostal jen jakýsi passport, ale v příloze k TP mi žádnou změnu nenapsali a stále je tam napsaná platnost nádrže do r. 2018. Nicméně žádné jiné okénko ani nic podobného, kam by se ta změna dala zapsat také není. Mám to nějak řešit? Mám jít v květnu na STK, tak se bojím, aby s tím nebyl problém. Díky za odpovědi.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ten passport použijte jako "Přílohu k příloze". Na emisích, popř. na STK by je měla zajímat skutečná platnost nádrže, která je přímo na nádrži vyražená.

Jinak znám vozidla s LPG, která ani tu přílohu k ORV nemají, na emisích ukážou jen potvrzení o poslední revizi, stejně tak na TK, a normálně projdou.

doplněno 16.03.18 23:16:

Tak nějak bych to řekl. Ještě dodám, že "plynová příloha" není oficiální povinný doklad, takže čistě teoreticky ji na emisích ani TK s sebou mít nemusíte.

hodnocení

Jinými slovy, mám zachovad klid a neřešit?

mnd®
hodnocení

0x

No asi jak kde,ale zde ´je např. napsáno: viz: lpgprofi.cz/...

Odborná firma provede zápis o výměně nádrže LPG do přílohy k technickému průkazu vozidla. Tím také zodpovídá za bezchybnou a bezpečnou montáž.

Vždy žádejte k nové nádrži originální pasport výrobce ve kterém je uvedeno datum výroby, výrobní číslo a číslo evropské homologace.

Takže každopádně na tu STK s tím pasportem a ˇjestli neprojdete tak hned na tu firmu kde jste si nechal dávat novou nádrž a nechat zapsat do TP.A raději si tam zajet hned a nechat zapsat.Ono taky vzhledem k tomu jak v dnešní době všechno fotí a evidují,tak proč na STK jezdit dvakrát a platit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]