Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na píchlé kolo?

Od: anna* odpovědí: 20 změna:

Ahoj moc tomu nerozumím ,ale uchází mi vzduch z 1 kola asi defekt mám alu kola a rezervu má obyčejný kolo tak jak na opravu? to alu kolo se bude lepit ,kdy je to bezdušovka?

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Zajeď do nejbližšího pneuservisu a za 150 Kč ti to spraví.Vytáhnou hřebík a do otvoru vrazí specielní špuntík.Já s tím jezdil 2 měsíce,ucházelo to velmi pomalu .

JABR

anna*
hodnocení

děkuji .mně to uchází takz velmi pomalu nebude to ventilkem? Ale asi ne.

pepanek*

Ventilkem to taky může být. V pneuservise Vám sundají kolo a ponoří ho do vody. Hned uvidí odkud to uchází.

anna*

Tak jsem byla v servise a bylo to docela drahe.

pepanek*

to víte...nic není zadarmo. Kolik jste platila a kudy to ucházelo?

anna*

tak platila jsem 55 liber {ziji v anglii] a vymenili mi celou gumu ,protoze pry se nedala spravit uchazelo to z boku. A nedavaly to do vody jen to sprejovaly se samponem a pote tam byla ta mala potvurka. a ted mam 3 gumy se stejnym vzorkem a 1 jinou vadi to?

pepanek*

Nevím co máte za rozměry pneumatiky ale 55liber i s prací není vůbec špatná cena. Jinak je zakázáno mít na jedné nápravě odlišné pneumatiky. Má to své opodstatnění!

anna*

velikost je stejna ar205/55vs661 ,ale vzorek je jiny tak jsem to myslela.

pepanek*

Však ano já myslel vzorek. Kdyby Vám dali pneumatiku jiné velikosti, tak by to bylo hodně smutné. A oni nedoporučili koupit dvě nové pneumatiky?

petr123*

Ano rozhodně to vadí, pokud prudce zabrzdíš tak se auto může chovat dost nepředvídatelně - každé kolo bude brzdit jinak a můžeš se těšit na zajímavý smyk. A jestli máš v autě ABS nebo stabilizační systém tak myslím že i ten z toho bude dost zmatený.

Dost se divím že nějaký pneuservis dokáže dát na jednu nápravu gumy s různým vzorkem...

anna*

Hmm panove tak ted jste mne dostaly do rozpaku ,a jak je to mozne? Ale oni jsou snad profici tak vedi snad co delaji nebo snad ne?

pepanek*

Zmateného ABS se bát nemusíte *smich* spíš bych se bál stability v zatčkách a hlavně pánů na STK...

raadek*
A jakou mate Anno rezervu? Dojezdovou nebo plnodnotnou? Pokud tu druhou, neni tam stejny vzorek jako u ostatnich tri? Jinak samozrejme stejny vzorek na jednu napravu. R.
anna*

Spis tu dojezdovku ,protoze je lita.ostatni mam alu.

raadek*
Ono ani nezalezi na druhu rafku, ale spis na pouzite pneumatice. Dojezdovky jsou uzke. Nezbyva vam nic jineho nez na druhe kolo obout stejny plast jako vam dali pri oprave. Myslim si, ze za to hrozi i pokuta. R.
pepanek*

Jde hlavně o tu pneumatiku jestli je stejná. V pneuservise by Vám ji jen přehodily na ALU a bylo by po problému.

ar*

*smich**smich**smich* Ale on se píše rok 2009 a za chvíli už 2010 jste asi tak 40 let pozadu. Bože v pneuservisu ponoří do vody ,dobrý vtip na nedělní odpoledne

pepanek*

Jsou na to speciální vany s pneumatický přítlakem kola do vody. Pět let zpátky jsme ji kupovali. Vím alespoň o dvou pneuservisech v mém okolí, kde používají stejný systém.

Co máte z toho já se zase bavím z vás, ale budu už muset jít. Objevím se tu ještě večer abych mohl odpovědět na vaši jistě chytrou připomínku.

stirecek*
hodnocení

0x

Zajet do servisu, oni si s tím poradí :) Kolo se normálně zalepí i když je to bezdušovka. Jestli jen uchází, může to být špatný nebo povolený ventilek. Naslinit počkat a když nepůjdou bublinky, tak bude nejspíš hřebík v kole - hlavně nevytahovat.

anna*
hodnocení

Tak opět jse byla v servise a trvala na tom ,aby z pneumatik byl pár se stejným vzorkem .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]