Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Volny chod spoj.pedalu

Od: paboz® odpovědí: 5 změna:

zdravim,nemam zkusenosti s spojkou ovladanou lankem,tahlem.Uz i moje prvni 120l mela hydraulicke ovladani.

Na pegueot 206 jsem si vsimnul ze pedal ma asi 1,3mm volny chod nez ucitim odpor .prvne jsem si myslel ze uz to jsou vule v mechanice spojky,ale tedkom jsem si vsimnul ze u pedalu je dorazovy sroubek ,pedal se volne pohybuje tech 1,3mm jako by bylo tahlo (lanko)delsi.Mechanizmem spojky na prevodovce to zacne pohybovat az po prekroceni toho volneho chodu.

Kdyz vymezim vuli dorazovym sroubem aby spoj.pedal fungoval okamzite NEBUDO to delat nejake problemy?

doplněno 16.03.18 13:34:

doslo k chybnemu udaji vule.Nejedna se 1,3 mm ale o vuli 13 mmm

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Promiňte, ale 1,3mm*sok* Zabýváte se nesmysly. Ta spojka funguje tak, jak má.

doplněno 16.03.18 13:30:

I tak. Seřiďte dorazový šroubek a dál to neřešte.

hodnocení

omlouvam se ,seknul jsem se 13 mm

hodnocení

0x

Klidně to tím šroubem seřiďte

Problémy by nastaly jedině tehdy, pokud byste ten šroub přtáhl natolik, že by bylo spojkové ložisko stále v kontaktu s přítlačným kotoučem. To ložisko by pak vcelku rychle odešlo.

sollik*
hodnocení

0x

Takhle je to v pořádku, ta vůle tam musí být aby byla jistota, že spojka je opravdu sepnutá a spojkové ložisko se netočí jak píše už "promon".

P.S. Škoda 120 měla hydraulicky ovládanou spojku, ale ne proto že byl to byla technická vymoženost, ale proto, že 120-ka měla motor a tudíž i spojku vzadu, daleko od pedálu.

hodnocení

Ja vim kde melo me prvni auto motor ,spojku i prevodovku.A jak to kdo nazve zda to byla vymozenost nebo nutnost,to je na kazdem z nas kdo tu dobu pamatuje.

zacinal jsem na tatkovem ziguliku a prechod na 120 ,kdyz pominu vykon a silu tak rizeni ,razeni rychlosti,brzdy ,svetla byl obrovsky rozdil.same + pro 120

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]