Nejste přihlášen/a.
Zdravím přemýšlím o vhodném autě na dojíždění do práce cca 25 km tam a 25 km zpět s co nejmenší spotřebou cca do 30-40 tis kupní cena + servis.
Přemýšlím nad :
VW Polo 1.7 Sdi 44kw
VW Polo 1.2 Tdi 3L
Seat Arosa 1.7 Sdi
Opel Corsa 1.3 CDti
nebo něco jiného?Akorát nechci žádnou francouskou značku,díky za rady a postřehy.
spotřebu pod 5 l/ 100 km.
Který benzín bude mít zaručeně menší servisní náklady a to o tolik, aby se zaplatila i vyšší spotřeba? Obzvláště proti SDi by mě to opravdu zajímalo.
Na benzín jsem tědka jezdil přes zimu s spotřebou kolem 7 l,
Něco malého jen pro sebe na cestu do práce,asi nejlepší i skrze servis bude motor 1.7 Sdi papírově má sice nejmenší spotřebu 1.2 Tdi 3L poloautomat,ale z té mám obavy skrze servis.
a spotřebu kolem 4 litrů bude znát a jezdil bych s tím právě i dálky mimo práci než tím benzínem,ten bych si nechal na zimu,pro lepší start za mrazů.
Pro snžení nákladů na provoz se zachováním rozumné dynamiky a jednoduchosti motoru je vhodné LPG.
jo plyn je také vhodná volba. Ale je potřeba k tomu mít odpovídající auto.. Mám kamaráda co si koupi Nissan Murano teď nevím jestli to není 3litr a má tam LPG přímo z německa, kterej je prej specifickej tím, že benzín do toho vůbec nemusí lít...takže si jezdí za pár korun a výkonu má na rozdávání
Ano LPG by bylo vhodné také,ale já často jezdím do podzemních garáži a tam se nesmí s lpg pokud je mi známo.
Ja často po práci řeším dost věcí okolo mám ještě menší práci bokem a to bych na kole nestihal časově.
Auto bych nekupoval zásadně z bazaru,ale od soukromníka,či z Rakouska by jsme s kamádem dojeli nejvíc mě asi zaujalo skrze nároky na udržbu a náhradní díly a polo s 1.7 Sdi a není to s PD,DPF,ani turbem co tam není to se nepokazí
to dle recenzi hodně vydrží,a když už pořizovat jiné auto tak at je rozdíl v spotřeby znatelný,aby ta koupě měla smysl.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.