Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer. V březnu mi končí platnost nádrže na LPG. Mužu dále ještě jezdit nemám ted momentálně finance na výměnu jak je to s kontrolou když mne zastaví jaká mi hrozí pokuta? Děkuji.
Jezdit můžete do příští TK, na ní už musíte mít novou nádrž. Není obecně v silách kontrolujícího policisty zkontrolovat platnost nádrže, takže pokuta nehrozí.
Ta příští TK měla být správně omezena na dobu, kdy končí platnost nádrže.
Pokud máte platnou každoroční revizi na celý LPG system, bude to ok. Pokud ne, může být problém a to jak při kontrole PČR, tak i pojistné události. Neboť automobil s platnou technickou (2roky) a neplatnou revizí LPG (1rok) není způsobilý provozu na pozemních komunikacích.
Omyl. Řidič s sebou nevozí doklady o revizích LPG systému, takže to Policie nezkontroluje. Dále za 20 let, co na LPG jezdím, jsem se nesetkal s takovým požadavkem (který, jak jsem uvedl, je nereálný), rovněž tak 99% policistů nenajde platnost nádrže, když v dokladech k vozidlu o tom nic není.
A pojistná událost? Nesmysl, pojistná událost by musela být v příčinné souvislosti s propadlou nádrží nebo neexistující pravidelnou revizí, jinak bude pojišťovna plnit, i kdybych to měl hnát přes soud.
Sorry, to mi jaksi ušlo. Ale faktem zůstává, že za cca 20 let ježdění na LPG jsme se s takovou kontrolou ani já ani nikdo z mých "LPG" známých na silnici nesetkali.
Sice jsem bývalý policista, ale za 20 let se možnosti změnily, takže jsem to považoval za možné. Děkuji vám za upřesnění.
A tohle prosím neberte jako provokaci, ale seriózní dotaz: Dohledáte vy sám při běžné kontrole vozidle platnost nádrže?
"Modrá kartička" je nejspíš nějaká specialita, která není obecně platná a policista ji při kontrole nemůže vyžadovat.
Přiznám se, že o ní slyším poprvé a nic o ní neví ani můj zkušený "plynař".
Na nádrži není vyražené datum platnosti revizní zkoušky, neboť v ČR se revizní zkoušky automobilových LPG nádrží neprovádí. Mají zákonem omezenou životnost na 10 let a nelze ji prodloužit. Na nádrži pro ČR je vyražena její životnost.
Platnost nádrže se řeší až na STK, a to ani ne tak na TK jako na emisích. Ještě se mi nestalo, aby při běžné silniční kontrole někoho zajímala platnost nádrže. Mě technik na STK řekl, že ho platnost nádrže nezajímá, když mám emise, nechal jsem si je dělat jinde, tak mám určitě nádrž platnou. Měnil jsem nádrž před rokem, na netu seženeš novou do třech tisic, plus pár stovek za výměnu. Není to tak finančně náročný.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.