Nejste přihlášen/a.
Ten motor je dobrý na lehký vůz - C4 je celkem těžký - pro jednoho člověka ok, ale to je zase zbytečný kupovat tak velký auto...
C4 cactus má kamarád a je naprosto spokojen, ale má naftu, která ho utáhne i s partou nebo rodinkou...
Objem výkonem nenaženeš... s tou 1,2 raději méně kW.
Lehké auto samo o sobě je, ale při nákladu nebo plném osazení je to motor slabý... je to poznat. S tou vahou vozu jsem se blbě vyjádřil - pardon.
@miran máte osobní zkušenost? Já jen protože jsem četl recenze lidí co zkušenost mají a raději by šli do vyšší motorizace
60 kW není sice žádná palba, ale na běžné ježdění stačí. Je lepší porovnat si vozy jiných značek ve stejné kategorii a ceně. Asi se vám Citroeny líbí, oni vždycky byli tak trochu "šus" a profitovali spíš na na designu, než na užitných vlastnostech. Při výběru vozu je nutné uvažovat komplexně v kategoriích cena vs. výkon, praktičnost, design, náklady provozu atd...
Při výběru motoru napoví jednoduchá matematika: výkon podělit váhou. Zmíněný Cactus je dynamický asi jako felicie a její předchůdci s motory 1.3l... Před dvaceti lety to stačilo, dnes pod 70W/Kg jako naprostý základ nebrat. Imho, o nějaké prestiži s cactusem si nedělejte iluze, když přijde na věc tak každý moc dobře ví kolik co stojí, co je pořadné auto a co naleštěný prd.
Pokud se nepletu 60kw je atmosféra, takže to opravdu nebude žádné dělo, ideální spíš do města. Novější přeplňované puretechy už jsou dynamikou o skok dál. Co se týče samotného auta, tak to naprosto chápu. Cactus je vzhledově velice zajímavý a neobvyklý kousek, osobně se za ním vždy otočím a chvíli jsem i litoval, že jsem se nerozhodl pro něj, ale pro miliontou první Fábii. Ne každého zajímá, že to nestálo milion, hlavní je originální a neotřelý design.
No jo tak ted fakt nevím 1,2 60kw se dá koupit tak 270 tis když půjdu do 1,2 81kw tak cca 340 tis a to už je pro mě dost no tak nevím
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.