Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak změřím hloubku dezénu?

Od: pneuman odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, chtěl bych Vás poprosit o pomoc s měřením hloubky dezénu pneumatik. Potřeboval bych pneumatiky prodat a určit u nich hloubku dezénu, abych ji mohl potenciálnímu kupujícímu říct. V jakém místě se má správně měřit hloubka dezénu? Změřil jsem hloubku v místě prostřední drážky (onačená červeně na přiloženém obrázku), která vede po obvodu celé pneumatiky, ovšem když ji někdo měří padesátikorunou, měří ji na té boční drážce (označena modrou barvou). Děkuju za rady :)

Jak změřím hloubku dezénu?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Letní doporučené: 3 mm
Zimní doporučené: 4 mm
Zákonné minimum v létě: 1,6 mm

Měří se v místě vašeho červeného bodu v několika místech pneu měřítkem na pneu nebo třeba šuplerou.

Jak změřím hloubku dezénu? #2
Jak změřím hloubku dezénu? #3

praivo*
hodnocení

3x

Měří se v podélných drážkách (červená tečka) a to nejlépe ve všech (tím zjistíš, jestli je všude sjetá stejně). Kromě toho není od věci uvést i stáří pneumatiky (stářím tvrdnou a už po 4-5 letech může i málo ojetá pneumatika držet podstatně hůř než nová, zejména při nevhodném skladování) a pořádně prohlédnout bočnice (pokud v nich jsou praskliny, byť malé, tak je pneumatika KO).

hodnocení

2x

No neuvedl jste značku pneu,ono nějaká čína cca 400Kč a mišelinka i 800Kč za kus.Ten disk 500-600Kč.Taky záleží jak rychle se toho chcete zbavit

doplněno 14.03.18 17:39:

No, nová 14"barumka stojí do 800Kč takže za vaši jetou cca 500Kč.Těchto alu disků je dost ,navíc je vidět že je máte poškrábané takže bych dal max. také 500.Ale můžete zkusit těch vašich 1400 a za týden,14 dnů zlevnit

pneuman
hodnocení

Zapomněl jsem doplnit, že jde o letní pneumatiky a hloubku dezénu v prostředním běhounu, označeném červeně, jse naměřil 6 mm.

pneuman
hodnocení

Dobře, takže jsem nakonec měřil správně, mockrát děkuju! :)

pneuman
hodnocení

Ještě bych měl dotaz, kolik byste tipli hodnotu této pneumatiky? (mám 4ks; obrázky jsem přiložil) prodávám je včetně litých ráfků... max. 3 roky staré. Děkuji :)

doplněno 13.03.18 19:09:

Jestě doplňuji, že jde o pneumatiky na Škodu Fabii 185/60 R 14 82H a myslím že mají najeta maximálně dvě léta. :)

Jak změřím hloubku dezénu? #4
Jak změřím hloubku dezénu? #5

pneuman
hodnocení

Děkuju za reakci... omlouvám se, že jsem zapomněl na značku - jsou to Barumky. S prodejem spěchám jen proto, protože bude léto - bude se přezouvat - v tuhle chvíli se nejspíš lidé poohlížejí po letních kolech. Takže jakou byste odhadli cenu? Bude výhodnější prodat zvlášť disky a zvlášť pneu, nebo vše dohromady? :)

hodnocení

0x

osobně ,pokud bych prodával pneu-měřil bych na 6 místech opbvodu ,viz červený bod, alůe osobně bych ještě v inzerci uvedl 6x měření viz modrý bod a totéž druhá strana pneu (možná do inzerce uvedl spíše jen 6 měření 2xlevá str. 2xpravá-modrý a 2x červený)Měl jsem na autě pneu (před opravou) pneu -červený 5mmale modrý byl jen 1mm! a taková je již nezpůsobilá!

pneuman
hodnocení

Děkuji za radu, udělám to. A moje otázka zůstává stejná - jakou cenu byste u těchto pneumatik (podle jejich parametrů) tipli (resp. za kolik byste je, jako zákazníci, koupili)? Dohromady s disky třeba 1400/kus? :)

doplněno 14.03.18 15:48:

*1400 Kč*

pneuman
hodnocení

Uvidíme, "vyvěsil" jsem je... mockrát děkuju za rady! :)

krtek66
hodnocení

0x

nedovolí mi si nerýpnout...co v té autoškole dneska učí? Když už si dneska člověk neumí ani změřit dezén?*nevi*

pneuman
hodnocení

Nic moc, musíme se zajímat sami... dělal jsem ji onehdy - probírali jsme jen dopravní komunikaci a největší vzrušení bylo při otevření kapoty, kdy nám předvádí kam dolít olej, kam chladící kapalinu a kam vodu do odsřikovačů... a to je asi tak všechno. Ale teď už umím i změřit hloubku dezénu, děkuju. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]