Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
dnes jsem u svého vozu za stěračem našel lísteček od MP. Jelikož je stážnící nesmějí používat, protože by mohli odletět a nemají tedy žádnou právní váhu, tak jsem chtěl tento dobrel smést stěrači, ale bohužel nereagují jak by měli. Levý stěrač úplně přeletel hranu vozu a nevrátil se do základní polohy. Mechanik mi řekl, že je poškozený mechanizmus stěračů a musí se celý vyměnit. Do dnešního dne mi stěrače normálně fungovali! Jak tedy postupovat?... Nehodlám platit opravu kolem 2000.- za to, že mi nějaký strážník dává neopatrně lísteček za stěrače a ty mi svým konaním poškodí.
Děkuji za radu.
Jednak oznámení o dopravním přestupku strážnící normálně používají, žádný předpis jim to nezakazuje a jednak nemůžete dokázat, že k závadě došlo činností strážníka. Takže se držte při zemi, nechte si opravit stěrače (ten mechanik je taky vydřiduch, jím diagnostikovaná závada je svým způsobem nesmysl) a vydejte se na MP a snažte se to vyřešit ke spokojenosti obou stran.
@pavel - já jsem neřekl, že to opravit nejde... to si vzládnu udělat v klidu sám... mě jde to ten princip...
Jak jde někomu "o princip", málokdy je za tím dobrý úmysl.
Jednak neprokážete, že vám škodu způsobil zrovna příslušník MP, jednak se pokoušíte - a úplně zbytečně, podotýkám - tahat tygra za ocas. Nic proti obraně vlastních práv, naopak - ale hodlám-li jít do sporu se silnější stranou, musím to mít sakra dobře podložené důkazy.
já jsem neřekl, že to opravit nejde... to si vzládnu udělat v klidu sám... mě jde to ten princip...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.