Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lísteček za stěračem+nefunčkní stěrač

Od: pavel* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

dnes jsem u svého vozu za stěračem našel lísteček od MP. Jelikož je stážnící nesmějí používat, protože by mohli odletět a nemají tedy žádnou právní váhu, tak jsem chtěl tento dobrel smést stěrači, ale bohužel nereagují jak by měli. Levý stěrač úplně přeletel hranu vozu a nevrátil se do základní polohy. Mechanik mi řekl, že je poškozený mechanizmus stěračů a musí se celý vyměnit. Do dnešního dne mi stěrače normálně fungovali! Jak tedy postupovat?... Nehodlám platit opravu kolem 2000.- za to, že mi nějaký strážník dává neopatrně lísteček za stěrače a ty mi svým konaním poškodí.

Děkuji za radu.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Jednak oznámení o dopravním přestupku strážnící normálně používají, žádný předpis jim to nezakazuje a jednak nemůžete dokázat, že k závadě došlo činností strážníka. Takže se držte při zemi, nechte si opravit stěrače (ten mechanik je taky vydřiduch, jím diagnostikovaná závada je svým způsobem nesmysl) a vydejte se na MP a snažte se to vyřešit ke spokojenosti obou stran.

hodnocení

4x

@pavel - já jsem neřekl, že to opravit nejde... to si vzládnu udělat v klidu sám... mě jde to ten princip...
Jak jde někomu "o princip", málokdy je za tím dobrý úmysl.

Jednak neprokážete, že vám škodu způsobil zrovna příslušník MP, jednak se pokoušíte - a úplně zbytečně, podotýkám - tahat tygra za ocas. Nic proti obraně vlastních práv, naopak - ale hodlám-li jít do sporu se silnější stranou, musím to mít sakra dobře podložené důkazy.

hodnocení

3x
Já bych řek že bude stačit je poštelovat bud ramínka stěračú nebo mechanismus
To by měl zmáknout každý prúměrný garážník
Výměna pokud to neni rozlámaný je nesmysl
pavel*
hodnocení

já jsem neřekl, že to opravit nejde... to si vzládnu udělat v klidu sám... mě jde to ten princip...

Princip je hezká věc pokud máte dúkaz o tom že škodu zpúsobil někdo od MP
Hádat se jen tak bez ničeho je nesmysl bude to tvrzení proti tvrzení
Jen docílíte toho že si vás MP zapamatuje a bude více všímat a to se vam asi líbit nebude

Pokud jde o princip, tak si především můžete stěžovat, že Vám dal lísteček za stěrač, i když jste nic nespáchal. Nevěřím, že by člověk tolik dbající na princip věci spáchal jakýkoliv přestupek !

jurajjuraj*
hodnocení

3x

uz vidim straznika MP jak pri davani listku za sterac trha steracema protoze ma malo sve prace *smich* do te doby fungovaly znamena co? mel jste je pustene tesne pred zaparkovanim auta nebo "do te doby" znamena treba 2 tydny pred? treba u jednickovych octavek se tahla steracu sypaly bezne

hodnocení

3x

Za opravu nic neplaťte, to si opravíte sám. Pak jděte uhradit pokutu, aby to nebylo více peněz. Pak se uklidněte a přemýšlejte, jak se zachováte Vy, pokud budete strážník. Že se řidiči vysmějete?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]