Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vybírat gumičky do stěračů?

Od: itonda® odpovědí: 11 změna:

Zdravím,

chtěl bych si vyměnit gumičky ve stěračech, ale nevím, jak vybrat ty správné?

Musím vybírat první podle velikost (potřebuji 600/400) [koupím větší a půjdou zaříznout], pak materiál (grafit/silion) a nakonec cena/výrobce? Teď tam mám koncernové bezraménkové.

Díky za pomoc! :)

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Taky jsem různě experimentoval s výměnou gumek a pod. Ovšem stejně v tomto předjarním počasí nestíraly dobře. Pak mi známý poradil Bosch Aerotwin a od té doby je zásadně kupuji. Sice nejsou nejlevnější - vychází okolo 600 Kč, ale já docela rád vidím z auta ven. *smich*

inferne

Souhlasím, měl jsem na OII původní, které rozmazávaly vodu po skle. Vyměnil jsem je za Bosh Aerotwin a mám je už kolikátý rok bez problémů (jezdím denně). Sice drahé, ale funkční.*palec* Samozřejmě dejte pozor na délku, zastřihovat nee.

hodnocení

5x

kup nový celý stěrače pokud chceš pořádný tak Bosch nebo Váleo a máš to bez starostí

já ted měnil jen gumičky dal sem grafitový a při stírání vržou

jinak když koupíš delší dou zaříznout

hodnocení

Dal jsem na váš názor a koupil do předních i zadních Bosch Aerotwin :) stojí 700 Kč, ale za kvalitu se platí ;)

jurajjuraj*
hodnocení

2x

ono je taky otazka jestli pujdou JEN gumicky vymenit a v jakem stavu je zbytek sterace, pokud uz bude mit vule v uchyceni na rameno sterace takmuzes dat treba zlate gumicky a stejne to nebude ono

koupit cele sterace a hotovo, sada 600/400 bude v kazde prodejne a vyberes si i vyrobce

mathew
hodnocení

2x

Jenom gumičku jsem měnil jednou(poprvé a naposled). Taky proč se s tím otravovat, když můžu v Kaflaundu koupit celý stěrač za cca 50,- a výměna zabere 10s i s vyndáním z obalu*smich* Po půl roce stále nedělá žádné čmouhy ani nevrže což se o předchozích Sheronech říct nedalo, ty vrzaly jak dveře z 5. století...

Kupuji největší co se tam vejdou

vernon
hodnocení

2x
Nikdy se nekupují pouze gumičky, protože stěrač má pak špatné vlastnosti. Ramínka jsou opotřebovaná a stěrač se špatně překlápí a rozmazává vodu po okně.
Vždy a pouze celé stěrače.

hodnocení

1x

Kupuji před každou zimou nové gumičky, většinou grafit + silikon, 20,-Kč/ks a dosud jsem neměl problémy. Výměnu si při troše šikovnosti každý udělá sám.

jurajjuraj*

ne u kazdych steracu ty gumicky jde vymenit

Ale to není můj problém*sok*

radajz*
hodnocení

1x

Já kupuji na OII bezramínkové Sheron na benzínce (bo jsou levnější než v mototechně) a vydrží mi zhruba 1,5 až 2 roky. A řeším jen délku, po materiálech nepátrám.

Pokud máš stěrače s ramínkem, tak doporučuju výměnu ramínka. Gumičky můžeš měnit, jak chceš, ale ramínko začne mít časem vůle a na to ti žádná gumička nepomůže.

Jinak životnost je taky o tom, jak se ke stěračům chováme. Takže v zimě poctivě škrábat a v létě nedrhnout zbytečně nasucho.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]