Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ford Focus 1.8 TDCI nejde nastartovat proč?

Od: mates038* odpovědí: 17 změna:

Zdravím,potřeboval bych od vás radu, zda by někdo nevěděl, nebo se nestalo někomu něco podobného s autem,normálně jezdím a večer přijedu zaparkuju,a na druhý den nemůžu nastartovat,jedná se o Ford Focus 1.8 TDCI 2001,zkoušeli jsme laborovat čím by to mohlo být a zatím jsme vyměnili jenom paliv.filtr akorát jsme do něj nenalili naftu,jo a den předtím jsem si nechal měnit u zámečníka krytku za novou na klíči i s čipem,ale normálně jsem odjel.Nevíte kde je zakopaný pes?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Tak pusť imobilizer z hlavy... Nevím jak je to u TDCI 1.8 - máš v nádrži palivové podávací čerpadlo? Podle dokumentace asi ne. Tak pokud jsi zavzdušnil systém (prázdný filtr) tak i kdyby jsi měl čerpadlo tak je systém zavzdušněný a nenastaroval bys stejně. Bývá to problém i se zaplaveným filtrem! Teďka záleží zda už tam závada byla a ty jsi tam nevnesl další chybu... Co dělat? Nabít baterii, zalít filtr, povolit vstřiky a zkusit zda při startování má snahu nafta odtíkat ven, pokud vstřiky vůbec jdou. Při závadě třeba snímače tlaku, vačky, otáček vstřikovací soustav také nefunguje. Proto doporučuji načíst na diagnostiku!

mates038*
hodnocení

tak čerpadlo by tam mělo být,tak když by to nebylo tím immo, tak to se jako zničeho nic zavzdušní? nebo filtr ucpe?

když zapneš klíček tak zabzučí?

mates038*
hodnocení

není možný že se mohlo stát něco takového jak tady popisuje,skoro to samý jsem měl já málo nafty ale ještě mi hladové oko nesvítilo,takže mě ještě říd.jednotka pustila ale na druhý dden už ne,nebo se to zavzdušnilo nevím. ford-mondeo.cz/...

hodnocení

1x
Jestli jsi měnil filtr, tak ti někde prisava vzduch. Za jízdy to jede, ale po odstavení nafta spadne. A taky záleží jestli má filtr šroubovací víko, některé levné filtry to měly, takže dotáhnout.

hodnocení

1x
Stará skoro 2 měsíce otázka nebo myslíte, že stále nejezdí? I když je fakt, že už málokdo napíše, jak vše dopadlo nebo aspoň Dík za snahu...

To je pravda... Aspoň by z toho bylo nějkaé poučení...

jenda2*
hodnocení

0x

Kdysi byla věštírna, dnes už není. Na takto položený dotaz zná odpověď pouze jasnovidec...

Ale pro usnadnění života to vypadá na problem imobilizeru, což u Fordu často bývá. V návodu by měl být nouzový kód.

Používáme Fordy cca 20let,6ks vozidla a ještě nikdy jsme neměli s imobilizerem problém. To spíš bývá typickým příkladem Renault... Pokud máte druhý klíč, tak ho zkuste te. Ještě jedna rada, nemusí to být pravidlem, ale u našich aut to bylo zatím vždy, když nejde imobilizer, tak se netočí ani starter. Pokud máte na palubce červenou LEDku, tak když nejde imobilizer tak rychle bliká! Zkuste pečlivě zamotat klíč do alobalu a zkuste startovat. Dalo by se tím eliminovat dejme tomu ten imobilizer... Jinak to může být čímkoliv a bez bližší diagnostiky to takhle určit nelze...

mates038*
hodnocení

mám jenom jeden klíč,a když startuju tak ta kontrolka zhasne,když vytahnu klíč tak bliká. Ale prostě to točí ale nenastartuju.Baterku už jsem tím ůplně vybil.

mates038*
hodnocení

Ale s čipem se nic nedělalo, jenom se přehodila elektronika do nové krytky.

Ford Focus 1.8 TDCI nejde nastartovat proč?
Ford Focus 1.8 TDCI nejde nastartovat proč? #2

mates038*
hodnocení

není vůbec slyšet žádný bzučení a ni cvaknutí prostě nic.

break
hodnocení

0x

a víš vůbec, do čeho tam vrtáš?Máš správně danej filtr?Má to plecháč, ne vložku.Nemá cenu nalejvat, ale odvzdušnit balonkem.Podávačku tyhle motory nemaj...

miloslav*
Málo kdo by věděl co stim nelze nastartovat jednoduché řešení odpoj baterií úplně celou a pak ji zas zapoj ak by to mnelo jít nastartovat závada je pak ve startovací jednocce a je jí zapotřebí vymnenit .Zadní i něj problém v tom není.Pokaždé stačí odpojit a zapojit baterií aby jednotka mohla vycvaknout to lze u všech auto.A uvydite samy ze to funguje
break

ale kulový.Tak zvanej restart jednotky tady neudělá vůbec nic a jestli je chyba v jednotce,tak se nevymaže jinak než přes diagnostiku...

rv*
hodnocení

0x

U fordů bývá u motoru část průhledné palivové hadičky pod černým opletením, které jde odhrnout. Pak hned vidíš, jestli je tam nafta, nebo vzduch

jenda2*
hodnocení

0x

Zkoušel jste všechny klíče k autu?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]