Dobrý den, teče mi brzdovka ze zadního kola na autě opel astra G (2002) 1.6/16V, zadní brzdy jsou bubnové. Myslíte že bude špatný váleček ( prasátko)? Je potřeba buben nejprve rozdělat nebo je to tutovka a nejprve ho objednat? Děkuji
Povol ten šroub co drží hadici vyndej prútokovej šroub zahod obě těsnění co tam sou a dej nové Pokud budeš dávat měděný je dobrý si ty nový podložky vyžíhat - plamenem ohřát do červena a schladit vodou měd změkne a po utažení to dobře těsní
Tak v lepším případě prasklá měděná těsnicí podložka pod průtokovým šroubem, jsou tam nejspíš dvě, jedna pod hlavou šroubu, druhá mezi "kostkou" a tělesem brzdiče. V horším případě prasklý brzdič, což je ale velice nepravděpodobné, nebo prasklá ta kostka, což znamená výměnu brzdové hadice.
Jestli jsou původní podložky z hliníku, vyměnit za měděné.
omlouvám se, sundal jsem zadní kolo a světe div se, byl tam kotouč
Byl potečený třmen zevniřku, utřel jsem ho hadrou a po zmáčknutí pedálu mi to začalo téct v bodě kde je šipka, začalo se to močit pod tím kovovým obdélníčkem. Zkusil jsem dotáhnout šroubek nad ním, ale byl dotáhlý dost, dotáhnout nešel.
Neporadil by mi někdo co může být špatné v tom třmenu a zda je možné ho opravit?
Dobrý večer, děkuju všem, těsnění ty podložky vyměním. Mohu to vyžíhání cu podložek nahřát nad plamínkem svíčky a pak schladit ledovou vodou? Bude to stačit? Děkuju
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.