Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupit auto bez přepisu

Od: mmm* odpovědí: 8 změna:

ahoj vsem chci koupit auto,ale nevim jestli je pravda co mi rika kamarad.tak jedna slecna mi chce prodat auto vse je v poradku az na to ze netrva na prepisu auta,zajima me tedy jaka jsou rizika pokud ho koupim a auto neprepisu na sebe

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

antynka*
hodnocení

0x

Pokud nebudete uveden v technickém průkaze - tak nejste majitelem auta. Tedy pokud se týká úřadů, takže být vámi tak to nedělám. To je jako kdyby jste si koupil byt a nenechal ho na sebe zapsat v katastru nemovtiostí - to by jste asi neudělal, že?

velice špatná odpověď,

majitelem se stanete koupi vozidla, uzavřením (i ústní) smlouvy, nikoliv evidencí vozidla. Je to jinak, nežli uvádí antynka.

Vy na tom jedině vyděláte, páč problémy může a bude je mít osoba, která je uvedena v techničáku jako majitel. vy můžete mít problém, až budete chtít likvidovat vozidlo, v případě plnění zákonného pojištění,

pro obě strany je to nevýhodné, pokud to nejsou kámoši.

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

pravděpodobně jde o staré auto, a Vám hrozí že budete muset zaplatit ekologickou daň?

mmm*
hodnocení

ano je to tak musel bych platit 5000 eko dan prave proto se ptam jestli treba neni povinne na sebe auto prihlasit,nebo muze ten kdo mi ho proda auto odhlasit a ja o tom nemusim ani vedet co potom a co treba kdybych takove auto pak prodal dal ja nekomu jinemu bl by v tom nejaky problem?

nespokojenyurednik

důležité je, co je napsáno ve velkém TP, pokud budete uveden v kolonce vozidlo" převedeno - odhlášeno na", auto prodáte a nový vlastník se přihlásí do registru na základě předložení kupní smlouvy s Váma...že jste zaspán jen v mezikolonce znamená, že zatím nejste zapsán v registru jako vlastník-provozovatel...

hodnocení

0x

Vždy je důležité,kdo je zapsán jako vlastník vozidla v technickém průkazu a zároveň i kdo je pojistitelem vozidla.Rozhodně nedejte na nějakou ústní dohodu.To je blbost.Pořádně se tím akorát vytrestáte.A ta slečna taky.Jsou s tím jenom problémy. Třeba nedej bože způsobíte dopravní přestupek či nehodu.Složitě se to pak vysvětluje.Mám osobní zkušenost.Kdysi jsem si koupil Škodu 120.Potom jsem ji prodal jakou starou šunku jednomu známému.Byla však napsaná pořád na mě.Co čert nechtěl,známý zemřel.A byl problém dokazovat pozůstalost.A přitom zbytečně.Stačilo mít jen papíry v pořádku.

cyril*

Proč je důležité,která pojišťovna pojistila vozidlo? To se v TP ani neuvádí!

stirecek*
hodnocení

0x

slečna si to pak rozmyslí a nahlásí krádež - nebudete mít ani auto ani prachy. Na druhou stranu můžete jezdit rychle, fotky budou chodit na její adresu:))

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]