Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké ojeté auto do 60000kč

Od: ozak1968® odpovědí: 21 změna:
Všechny moc zdravím. Potřeboval bych koupit druhé auto do rodiny. Bylo by to na denní ježdění do práce. Uvažuji nad Renault Megane 1.6 16v kombi. Jen nemám se značkou Renault žádné zkušenosti, jak je spolehlivá, servis, díly. Kombi proto,že mám zahradu, tak někdy je přece jen potřeba něco odvízt. Ještě mám v hledáčku Toyota Corolla a Mazda 3. To už nejsou kombík. Škodovky nechci, protože nemám garáž a pořád je to hodně kradená značka.

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

majsterjoe*
hodnocení

1x

Ale tak já klidně Renault doporučím. Mazda opravdu hnije. Škodovky bych se nebál, jen ty ceny jsou stále zbytečně nadhonoceny.

Do 60000 je to vlastně jedno. NIkdo ti nezaručí že to auto bude v perfektním stavu jako by vyjelo ze salónu. Můžeš chytnou dobrý kup, nebo taky naopak, dalších 40000 do toho vrazit.

majsterjoe*

No ale to je otázka. Pokud chcete auto na pár let, tak klidně si vemte něco prohnilého. Ale u těch Mazd je to fakt katastrofa.
Já bych se té octávie vůbel nebál. V kombíku, cena oprav i dílů na minimu. Nebo se podívat ještě jinde. Co by se líbílo.

mathew
hodnocení

1x

Megana klidně nebo nějakého Citroena, Peugeota ani jedno z těch aut nebude zrezlé(pokud není svařené ze dvou kusů, ale je v normálním stavu) Škodovka bude za stejnou cenu starší a v horším stavu. Mazda za ty peníze nejspíš neprojde další technickou, protože bude zrezlá skrz. Toyota by mohla být OK dokud se nerozbije něco co není úplně běžné pak to může být docela problém

cl
hodnocení

1x
Megane je v této cenové relaci výborná volba. Nehnije, je spolehlivý. Takový ty kříklouny s kosočtvercema apod. neberte moc vážně. Mám na něm celkově necelých 180tkm sám jsem z toho najel přes kylo. Pouze spotřebák a mimo něj 2 zapalovací cívky a přesuvník. Pokud to máte jen na ježdění do práce zvažte klidně 1.4 a nepotká Vás ani ten přesuvník.

hodnocení

0x

Jen ne Rencka - to je ždímačka na peníze - zažil jsem, stačilo. Pokud chcete nějakého Frantíka, tak třeba Peugeot 307 SW, Citroen Xsara Picasso, a pod. Ta Toyota a Mazda jsou však podle mě dobrý nápad - mimochopdem Corolly se dělally taky jako kombi, ne?

hodnocení

0x

u té mazdy pozor na korozi.. myslím že do 06 pěkně hnijou..

hubas*
hodnocení

0x

V této cenové relaci klidně škodovku (O1,F1), kradou se dražší...

hodnocení

Ano ti je mi jasný že za tu cenu to nebude žádná voňavka.O tý koroze na Mazdách jsem se taky dočetl. Ale koroze se asi nevyhne ničemu.

hodnocení

Právě ten Megane mě docela zaujal. V té cenové relaci dobrá výbava. Nevím jak je to ze spravování dílů. Interiér taky vypadá příjemě. Vím že u motorů 1,6 jsou nějaký problémy. Líbí se mi i jako kombi.

hodnocení

Ještě jsem se zkoušel podívat na Peugeot 307. U toho zase nadávají na elektroniku. Jo a u toho Megane prý blbne to startování kartou a tlačítkem, s tím prý jsou problémy.
majsterjoe*

Určitě to nebude typická závada Renaultu. Za ty roky je to vychytané, a když si uvědomíme, že startování tlačítkem a kartou je v renaultech od roku 2001, pak pochopitelně nějaká chyba být může, ale určitě to není pravidlem. I v tomto Renault předběhl konkurenci o pár let.

Mrkněte: recenze Megana

To startování kartou je skutečně záležitost, která dovede potěšit. Já jsem kvůli tomu skončil na odtahu třikrát, ale zdaleka jsem nebyl na tom nejhůř. Samozřejmě, pokud máte auto na popojíždění mezi poštou a Lidlem, tak to zamrzí. Ale pokud to máte jako služebák, který Vás má dovezt k zákazníkovi, který na Vás čeká, tak je to docela průser. Jak už jsem psal, naše firma díky jednomu vizionářskému ,,menéžrovi´´ koupila devět Rendlů, počínaje Clio v nákladní verzi, přes Thalii, Megany až po Laguny. Byly z toho neskutečný průsery, děláme servis strojů a když někomu stojí výroba a servisák nedojede, tak to není nic moc. Firma auta reklamovala, snažila se je vrátit, bohužel - prý to neprošlo. Takže auta šly z baráku jak to šlo nejdřív, nejdéle vydržela jedna Laguna a Thalia. Ty ostatní prostě byly natolik nespolehlivé, nejen po stránce elektriky, ale i mechanické problémy byly zásadním tématem. Takže z mé strany to není nějaké snobské ohrnování nosu na ,,francouzskými plečkami´´ Stálo mě to příliš hodně peněz a času na podobné pózy. Rendly fakt už nikdy. Přitom francouzský auta mi rozhodně nevadí - už po několikáté za sebou jsem při výběru služebáku sáhl po Peugeot Partner - počínaje atmosférou 1.9, přes HDi až po současný Tepee v BlueHDi. Není to imidžovka, ale spolehlivé a prostorné auto. Většinou jdou z firmy až po najetí 400-500tkm To je pro mě podstatné. Měli jsme i Octavie, nebyly špatné, ale pažouty jsou prostornější a cenově i provozně jsou levnější.

BTW - až se budete chtít pobavit, nechte si předvést výměnu žárovky v předním světle u Megana. Takovou blbost prostě za střízliva nelze vymyslet. *smich*

hodnocení

Děkuju za odkaz na recenzi. Docela v ní auto chválí. Ještě prosím dotaz ohledně stavu km. Měl bych se bát vyššího počtu km? Ted to myslím všeobecně u všech aut.Pokud bude auto rv.2004 a bude mít najeto 100000km asi mne to dost zarazí. Zatím jsem tak koukal na inzeráty a nájezdy se pohybujou tak 150000-200000km I víc.

mathew

Mám Lagunu koupenou před necelými 2 roky s 270k km ted má 305k km a rozbil se akorát jeden brzdový třmen a jedna žárovka. Takže jestli to bude mít 150 a nebo 300 tisíc je celkem jedno a větší rozdíl udělá aktuální stav

hodnocení

0x

Kolega, na rozdíl od Promona, má velmi dobré zkušenosti s Meganem v kombíku,zrovna s motorem 1,6i16V (rv a další neznám i když jsem v něm i parkrát jel)má jej už 15? roků a bez závady (běžný sppotřebák-desky,filtry atd nepočítám!).Přišel mi prostornější než třeba P307SW se kterým jezdím,.také 1,6i16V a Pug je taky oproti rendovi trochu lenivější .Soused má taky megana ale HB či je to Liftback? a taky je spokojen ,ale je zaměstnancem Jiří Souček sro RENAULT-DACIA-KIA MOTORS...Oba mají model co vyjel po R19 ale zda-li před FL nebo až po něm nevím.

cl
hodnocení

0x
Karta zlobila hlavně u Lagun před 15 roky. Šlo o nějaký zobacek ve čtečce který se lámal. Megan nic takového nemá. Je tam holá šachta. Ten 1.6 je nadprůměrné spolehlivý. Ten přesuvník je nedestruktivní závada ale její řešení je kolem 5000,-. Pak ještě občas odejde ta cívka ale výměna trvá 5 minut a stojí hluboce pod litr. Vozím preventivně jednu v prihradce ale už jsem ji 50tkm nepotřeboval.

hodnocení

Mám to kousek do Brna, mám se zkusit podívat i do AAA? Nebo se raději Ačkám vyhnout?

Pokud víš co chceš,daný model znáš a víš co za závady či problémy hůledat a dokáže tlaku ze strany prodejce odolat pak do Áček můžeš, pokud toto nezvládáš tak nedoporučuji.

hodnocení

Dalo by se uvažovat i o koupi Škoda Octavia 1,6? Ano, za 60000 nemohu očekávat zázrak. Na druhé straně je to český auto, dostupnost dílů, servis. Ale zas nemám garáž a měl bych docela obavu z krádeže vozu.

hodnocení

0x
Dalo ale počítej že ten motor bude pěkně papat olej.
Nevím ke kterému prisvevku to patří ale mám scenika z r 98 tu opovrhovanou 1.6 16v a olej do něj leju akorát když ho měním. Dražší závada byla akorát když šel na tři válce to dělaly vstřiky a pak ten přesuvník ale to Automech nějak rozhýbal takže oprava vyšla na nějakých 15stovek. Jinak jen spotřební materiál. Máme ho od r 2005 takže už něco naběhal . Krom orezlých hran blatníků je to prostě držák a to i přes to, že jeho hlavním posláním je vozit ženu kolem komína.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma auto nájezdy

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]